Tényleg vannak mindenkire érvényes törvények a sikerre?

- 2019 március 11

Tényleg vannak mindenkire érvényes törvények a sikerre?

Röviden: igen. Tudományosan alátámasztva, mégpedig Barabási Albert-László, erdélyi magyar származású kutató és csapata által. László a hálózattudományok doktora, évtizedek óta a Harvardon kutat, és ezekből a tapasztalatokból írta meg könyvét A képlet: A siker egyetemes törvényei címmel. Erről szólt a legutóbbi Academy Talk előadásunk.
Először is határozzuk meg, hogy mi is a siker. Ez mindenkinek mást jelent, de fontos, hogy ezt magadnak határozd meg. Lehet ez persze a pénz, ami talán a legáltalánosabb mértékegység. De egy zenekarnak lehet ez a zenéjének az online hallgatottsága, vagy a koncertjeire kilátogatók száma, vagy egy kutatónak lehet ez a tudományos cikkeire adott hivatkozások száma.
A siker törvényei magától értetődőnek tűnnek, mégis izgalmas példákon és sztorikon keresztül hallgathatsz bele – és gondolhatod végig magadra nézve. Bővebben

Product Roadmaps: Világszínvonalú termékfejlesztési módszerek

- 2019 március 7
Minden világszínvonalú termék először fejben születik meg, és csak utána kerül tényleges “legyártásra” – legyen szó akár digitális termékről (szoftver), akár fizikai termékről. Nem nagyon tudunk fontosabb dolgot elképzelni, mint annak végiggondolása, hogy pontosan mit és merre akarunk fejleszteni a termékünkön, rövid-, közép- és hosszútávon. A product roadmap ennek a gondolkodásnak az eredménye, és gyakorlati megvalósulása. Bővebben

Hogyan változz Startup CEO-ként a céged növekedésével együtt?

- 2018 november 23
Hogyan változz startup ceo-ként a céged növekedésével együtt?
Az Innonic csoport a Startup Stúdió modellben dolgozik, ami röviden azt jelenti, hogy saját forrásból fektetünk be, saját központi erőforrással támogatunk saját startup ötleteket, amikre felveszünk Startup CEO-t, aki viszi a projektet. Viszont ez nem egyenlő egy senior projektmenedzserrel, hanem attól sokkal komplexebb az elvárásunk. Tartalmas írás azoknak, akik egyszer saját vállalkozás építésébe fognak.
Bővebben

Mit tanulhatunk Dubai-tól? Leadership: Dubai Style

- 2018 november 10
Dr. Tommy Weir évtizedek óta él Dubaiban, és számos menedzsment könyvet írt az arab vezetői kultúráról. Talán az egyik legjobb a Dubai történetét is bemutató kötet. Dubai 1833-ban még nem létezett, de az alapító törzs utódai a mai napig az uralkodók, akiknek vezetési stílusa átruházódik, és ebből mára a világ egyik legismertebb és leghatalmasabb városa épült fel. Menedzsment tippek az arab országból nem csak városvezetőknek!
Bővebben

3 díjjal tértünk haza a Central European Startup Awards nemzeti döntőjéről!

- 2018 október 16
3 díjjal tértünk haza a Central European Startup Awards nemzeti döntőjéről!
Hatalmas örömmel jelentjük be, hogy a Central European Startup Award (CESA)  verseny nemzeti fordulójáról három díjjal és két különdíjjal tértünk haza.
Bővebben

Így posztolnak a profik: Közösségi média stratégia tervezés és megvalósítás

- 2018 október 1
Így posztolnak a profik: közösségi média stratégia tervezés és megvalósítás
Rengeteg KKV és marketinges még mindig nem hisz a közösségi média erejében. Pedig a mai világban már egyszerűen nem hagyhatjuk figyelmen kívül. Ha mégis úgy döntünk, hogy kivonjuk magunkat a közösségi oldalakról, akkor a biztos bukást választjuk.

Miért?

A Föld lakosságának csaknem fele jelen van valamelyik közösségi oldalon és 93 százalékuk, mielőtt bármit is vásárolna, ezeken keresztül tájékozódik a kiválasztott termékről.
Bővebben

Soft skillek fejlesztőknek

- 2018 szeptember 19
Soft skillek fejlesztőknek
Először azt kell tisztáznunk, hogy mit jelent a hard és a soft skill kifejezés. 

A hard skillek olyan feladatorientált kompetenciák, amelyek könnyebben mérhetőek és specifikusak, és nehéz transzformálni őket egyik helyzetről a másikra.

A soft skillek inkább érzelmi alapú kompetenciák, nehéz definiálni és meghatározni őket. Emberi érintkezésben, kommunikációkban és interakciókban figyelhetőek meg.

Nézzük, melyek azok a soft skillek, amelyekre érdemes egy fejlesztőnek koncentrálnia.

Bővebben

Az effektív landoló oldalak nélkülözhetetlen elemei

- 2018 szeptember 13
Az effektív landoló oldalak nélkülözhetetlen elemei
Akár B2C-ben, akár B2B-ben tevékenykedünk, szükségünk van landoló oldalakra. Sok esetben viszont nem kap elég fókuszt, hiszen “Miért is fektetnénk egy landoló oldal létrehozásába időt és energiát, amikor minden elérhető a weboldalon?” – hangozhat el a kérdés.

A válasz egyszerű: ha nem a megfelelő tartalmat látja a felhasználó, akkor nem várhatjuk el tőle, hogy konvertáljon.

Bővebben

Túlélőcsomag Hiring managerek számára: Így vegyél fel A playereket

- 2018 szeptember 7
túlélőcsomag hiring managerek számára
Ez a cikk és videó minden olyan embernek szól, aki szeretne szakterületükön kiemelkedő embereket felvenni. Ahogy a sportcsapatoknál, úgy az üzleti életben is meg kell dolgoznia a cégnek ahhoz, hogy a legjobbakat igazoljuk le.

Miért?

Mert mindenki velük akar dolgozni. Ez logikus, hiszen ki ne szeretné, ha nála dolgozna a legjobb marketinges? A Google szerint egy kiemelkedő szakember akár 1000-szer annyi értéket teremt a cége számára, mint egy átlagos.
Bővebben

Brain Hack #3 – Mi fán terem a kreativitás?

- 2018 augusztus 15
Brain Hack: Mi fán terem a kreativitás?

Szeretek kreatív lenni, és mérhetetlenül megörülök, ha egy problémát sikerül kreatívan megoldanom – legyen ez egy egyszerű légyhesegető vagy akár egy új rendezvény felépítésének az ötlete. A Kreativitássuli könyv olvasásakor rájöttem, hogy ez lesz az egyik kedvenc könyvem, hisz a téma is vérbeli Vanda-téma, emellett nagyon jól összefoglalja, hogy mi történik az agyamban, amikor kreatív ötletem támad, és halomnyi jó példát hoz fel ennek önálló és csoportos fejlesztésére. Ezt tetőzte Ed Catmull könyve, a Kreativitás Rt., ami beágyazza ezt a gondolatmenetet egy céges közegbe, megmutatva, hogy hogyan érdemes úgy kialakítani egy céges kultúrát, hogy abban a dolgozók kreativitásukban kiteljesedhessenek. Bővebben