[Innonic People interjú] 4 év alatt gyakornokból vezető

- 2018 február 21
innonic-people-szivak-tamas

Büszkék vagyunk arra, hogy a kollégáinkra nemcsak munkatársakként gondolunk, hanem barátokként is. Természetesen, az ilyen szintű kapcsolatok kialakulásához idő kell, azonban a hozzáállás is sokat gyorsíthat a folyamaton. Az Innonic-ra jellemző szemléletnek köszönhetően az elmúlt 12 évben rengeteg változáson mentünk keresztül: kialakultak a divíziók, elindultak a startup-projektek, létszámunk pedig már a 100 fő felé közelít. Mindezt csak úgy tudtuk véghezvinni, hogy kollégáink is képesek és hajlandóak voltak az előrelépésre és a megújulásra. Aktuális interjúnkban bemutatjuk Szivák Tamást, aki talán az egyik legjobb példa az Innonic-ra jellemző fejlődésre.

Bővebben

6+1 startup buktató és hogyan kerüld ki őket

- 2018 február 13
gyakori startup buktatók

Sokat beszélünk a sikerekről, és hogy mekkora lóvét kaszáltak az egyes startupok (Facebook, Google, Tesla – csak hogy a kisebbeket említsem). De kevés szó esik a leggyakoribb buktatókról. Ebben a cikkben most azokat a hibákat gyűjtöttem össze, amiket mi is próbálunk elkerülni.

Az Innonic a város első Startup Stúdiója, ami részben az üzleti modellünket jelenti, tehát sorozatosan építjük a startup projekteket. Célunk a nemzetközi sikertörténetek építése. Ehhez azért jó pár pofára esést el kell kerülni.

Bővebben

[Innonic People Interjú] – Az első 90 napom growth hacker-ként az Innonic-nál

- 2018 január 31
innonic-people-kukoly-dávid

Az elmúlt évben rengeteg fejlődés történt a cég életében és ennek hatására több jelentős változáson is keresztülmentünk. Tavaly 26 új kollégával bővültünk, hogy még nagyobb célokat érhessünk el.

Az Innonic People interjúsorozat aktuális részében Kukoly Dávidot mutatjuk be, aki 2017 szeptemberében csatlakozott marketing csapatunkhoz.

Bővebben

Hasznos fejlesztői interjú tapasztalatok

- 2018 január 24
Hasznos fejlesztői interjú tapasztalatok

Egy korábbi cikkünkben már írtunk arról, hogy milyen soft skill-ek kellenek a sikeres fejlesztői interjúhoz. Most viszont inkább a szakmai részre fektetjük a hangsúlyt. Azokra a hibákra szeretném felhívni a figyelmet, amelyekkel interjúztatóként találkoztam és amelyeket leggyakrabban elkövetnek a fejlesztők az interjúk során.

Megnézünk néhány valós példát, amelyet hozzánk jelentkező fejlesztők produkáltak. Az Innonic felvételi folyamata során többször is kell a jelentkezőknek programozni. Van, hogy teljesen önállóan. Van, hogy az interjúztatóval közösen oldanak meg egy feladatot. Mindkét változatra fogunk példát nézni.

Bővebben

[Innonic People Interjú] – Egy sitebuilder szemén keresztül…

- 2018 január 16
Innonic People 1.

Mint mindenki, mi is megfogadtunk néhány dolgot az új év alkalmából és az egyik ilyen fogadalmunk, hogy több figyelmet fordítunk egymásra, barátainkra és kollégáinkra.

A havi gyakorisággal jelentkező Innonic People interjúsorozat további célja, hogy bemutassa azokat az embereket, akik miatt jogosan gondoljuk azt, hogy a mi történetünk egy igazi sikersztori!

Bővebben

Hogyan készüljünk fel mentor találkozókra

- 2018 január 10
Hogyan készüljünk fel mentor találkozókra?

Sziasztok! Paczári Karcsi vagyok, a CodersRank.io startup projektünket építem az Innonic szárnyai alatt.

A CodersRank célja, hogy a világ fejlesztőit szakmai tudásuk alapján pontozzuk és rangsoroljuk. Ha fejlesztő vagy akkor ajánlást fogunk adni a számodra legjobb fejlődési lehetőségekről: Képzések, állás ajánlatok, szoftverek… Határ a csillagos ég! 🙂

Bővebben

Időutazás az Innonic-nál: Ez történt velünk 2017-ben

- 2017 december 13
innonic

Az év vége közeledtével mindannyian kicsit nosztalgiázni kezdtünk.

Milyen terveink voltak idén? Mit valósítottunk meg? Melyek voltak az év legemlékezetesebb pillanatai?

Ha érdekel, tarts velem egy egyéves időutazásra! 🙂

Bővebben

Hogyan segítsük az új munkatárs beilleszkedését?

- 2017 november 29
hogyan segítsük az új munkatárs beilleszkedését

#firstday #newjob #challengeaccepted

Vajon mire utalhatnak a fenti hashtagek?

Ha tudod a választ, az azt jelenti, hogy már Te is élted át az első nap izgalmát egy új munkahelyen. Ha még ahhoz is volt kedved és lelkesedésed, hogy ezt megoszd a közösségi oldalakon az ismerőseiddel, akkor nagy valószínűséggel egy számodra fontos helyre kerültél be.

De mivel érheti el azt egy cég, hogy egy új alkalmazottnak az első napja csupa pozitív tartalommal teljen meg és a későbbi Instagram posztokban már a #lovemyjob kifejezés is helyet kaphasson?

Bővebben

HTTP2 jó és rossz oldala [Videó]

- 2017 november 8
http2

Már több mint 1 éves a HTTP2 és ez nagy idő az IT világában. Jelenleg a weboldalak 16,2%-a használja. A legnagyobb oldalak, mint Facebook, Google, YouTube már támogatja a HTTP2-t, emiatt az internet forgalomnak körülbelül 70%-át teszi ki. 

Úgy éreztük, hogy ideje megnézni, hogy mik a tapasztalatok azóta a HTTP2 protokollal. Megéri-e már váltani és mit hoz a jövő?

Bővebben

Home Office: Hogyan dolgozzunk otthonról hatékonyan?

- 2017 október 18
home office - hogyan dolgozzunk otthonról hatékonyan

Otthonról dolgozni szuper, egészen addig amíg a szomszéd el nem kezd fúrni, vagy a macska végig nem mászik a laptopon, benyomva minden lehetséges billentyűkombinációt. 🙂

Bár a nyugati országoktól még nagyon messze vagyunk, azért észrevehetően terjed a távmunka Magyarországon is. 2015-ben egy becslés szerint 16-20% körül volt a távmunkában dolgozók aránya Magyarországon. Ma ez már jóval több. Hiszen a Magyar Távmunka Szövetség szerint a munkáltatóknak mindössze a negyede nem támogatja az otthoni munkavégzést. Az pedig még inkább megszokott, hogy 1-2 napot otthonról dolgozhatnak a kollégák. Időnként muszájból maradunk otthon, mert lebetegedtünk vagy mert várjuk a szerelőt. Máskor pedig csak jól esik nem az irodában ülni, ahol folyton nyüzsgés van és megzavarnak.

Azért, hogy igazán hatékonyan tudj dolgozni otthonról, összegyűjtöttem 7 tippet. Nézzük, mik azok!

Bővebben