[Innonic People Interjú] – Egy sitebuilder szemén keresztül…

- 2018 január 16
Innonic People 1.

Mint mindenki, mi is megfogadtunk néhány dolgot az új év alkalmából és az egyik ilyen fogadalmunk, hogy több figyelmet fordítunk egymásra, barátainkra és kollégáinkra.

A havi gyakorisággal jelentkező Innonic People interjúsorozat további célja, hogy bemutassa azokat az embereket, akik miatt jogosan gondoljuk azt, hogy a mi történetünk egy igazi sikersztori!

Bővebben

Hogyan készüljünk fel mentor találkozókra

- 2018 január 10
Hogyan készüljünk fel mentor találkozókra?

Sziasztok! Paczári Karcsi vagyok, a CodersRank.io startup projektünket építem az Innonic szárnyai alatt.

A CodersRank célja, hogy a világ fejlesztőit szakmai tudásuk alapján pontozzuk és rangsoroljuk. Ha fejlesztő vagy akkor ajánlást fogunk adni a számodra legjobb fejlődési lehetőségekről: Képzések, állás ajánlatok, szoftverek… Határ a csillagos ég! 🙂

Bővebben

Időutazás az Innonic-nál: Ez történt velünk 2017-ben

- 2017 december 13
innonic

Az év vége közeledtével mindannyian kicsit nosztalgiázni kezdtünk.

Milyen terveink voltak idén? Mit valósítottunk meg? Melyek voltak az év legemlékezetesebb pillanatai?

Ha érdekel, tarts velem egy egyéves időutazásra! 🙂

Bővebben

Hogyan segítsük az új munkatárs beilleszkedését?

- 2017 november 29
hogyan segítsük az új munkatárs beilleszkedését

#firstday #newjob #challengeaccepted

Vajon mire utalhatnak a fenti hashtagek?

Ha tudod a választ, az azt jelenti, hogy már Te is élted át az első nap izgalmát egy új munkahelyen. Ha még ahhoz is volt kedved és lelkesedésed, hogy ezt megoszd a közösségi oldalakon az ismerőseiddel, akkor nagy valószínűséggel egy számodra fontos helyre kerültél be.

De mivel érheti el azt egy cég, hogy egy új alkalmazottnak az első napja csupa pozitív tartalommal teljen meg és a későbbi Instagram posztokban már a #lovemyjob kifejezés is helyet kaphasson?

Bővebben

HTTP2 jó és rossz oldala [Videó]

- 2017 november 8
http2

Már több mint 1 éves a HTTP2 és ez nagy idő az IT világában. Jelenleg a weboldalak 16,2%-a használja. A legnagyobb oldalak, mint Facebook, Google, YouTube már támogatja a HTTP2-t, emiatt az internet forgalomnak körülbelül 70%-át teszi ki. 

Úgy éreztük, hogy ideje megnézni, hogy mik a tapasztalatok azóta a HTTP2 protokollal. Megéri-e már váltani és mit hoz a jövő?

Bővebben

Home Office: Hogyan dolgozzunk otthonról hatékonyan?

- 2017 október 18
home office - hogyan dolgozzunk otthonról hatékonyan

Otthonról dolgozni szuper, egészen addig amíg a szomszéd el nem kezd fúrni, vagy a macska végig nem mászik a laptopon, benyomva minden lehetséges billentyűkombinációt. 🙂

Bár a nyugati országoktól még nagyon messze vagyunk, azért észrevehetően terjed a távmunka Magyarországon is. 2015-ben egy becslés szerint 16-20% körül volt a távmunkában dolgozók aránya Magyarországon. Ma ez már jóval több. Hiszen a Magyar Távmunka Szövetség szerint a munkáltatóknak mindössze a negyede nem támogatja az otthoni munkavégzést. Az pedig még inkább megszokott, hogy 1-2 napot otthonról dolgozhatnak a kollégák. Időnként muszájból maradunk otthon, mert lebetegedtünk vagy mert várjuk a szerelőt. Máskor pedig csak jól esik nem az irodában ülni, ahol folyton nyüzsgés van és megzavarnak.

Azért, hogy igazán hatékonyan tudj dolgozni otthonról, összegyűjtöttem 7 tippet. Nézzük, mik azok!

Bővebben

Egy szerethető munkahely Debrecenben

- 2017 október 4

Alapvetően kétféle munkahely létezik: ahová szívesen járnak az emberek dolgozni, és ahol mindenki alig várja a munkaidő végét. Az Innonic az első kategóriába tartozik. Hogy miért? Elmesélem. Ismerd meg a Mi munkahelyünk! 😉

A cégünk 2006-ban tette az alapköveit még Webshop-Experts Kft. néven. Nagyratörő terveik mellett a vezetőség már akkor nagy hangsúlyt helyezett arra, hogy a munkatársak érezzék a megbecsülést. Én még akkor a középiskolát sem kezdtem el. De biztos vagyok benne, hogy már akkor tudta mindenki, itt bizony valami különleges dolog van születőben – és nem csak business oldalon.

Milyen ma az Innonic-nál dolgozni? Fantasztikus! Lehet azt gondolod, hogy elfogult vagyok, de a cikk végére érve biztos, hogy egyet fogsz érteni velem. 🙂

Bővebben

A legklasszabb gyakornoki hely megtalálása 4+1 lépésben

- 2017 szeptember 27
gyakornoki hely

Pályakezdőként álláshirdetéseket böngészve sokszor olyan pontokkal találkozhatunk, mint a „releváns szakmai tapasztalat”, „1-2 év munkatapasztalat”. Ezek megnehezíthetik a kezdők elhelyezkedési esélyeit. Ennek megelőzésére, érdemes lehet a kötelező szakmai gyakorlaton kívül is aktívnak lenni a tanulmányaink mellett.

A következőkben összegyűjtöttem 4 pontot, amelyekkel remélem, segítek megkönnyíteni a döntésedet, ha éppen a legklasszabb gyakornoki pozíciót keresed magadnak. 🙂

Bővebben

Hogyan cacheljünk akár 84%-kal hatékonyabban?

- 2017 szeptember 11
hogyan cacheljünk hatékonyabban

Azt hiszem az senki számára nem kérdés, hogy miért érdemes cachelni. Egyrészt a gyorsabb betöltési sebesség kevesebb szerverterheléshez vezet. Kevesebb szerverterhelés pedig kevesebb szerver költséget jelent. Másrészt a felhasználói élményt is javítjuk a gyorsabb betöltéssel. Így az üzemeltető és a látogató is elégedett lesz. 

Ebben a cikkben olyan praktikákat mutatok be, amellyel nem csak hatékonyabb lesz a cachelésünk, de még a szerverköltségeken is spórolhatunk. Olvass tovább!

Bővebben

4 alapvető hiba, amit ne kövess el az új munkahelyeden

- 2017 augusztus 31
4 hiba

Új munkahelyen kezdeni mindig izgalmas. Akár csak most kerültél ki az egyetemről, akár már 10 év tapasztalat van a hátad mögött, az érzés ugyanolyan.

„Vajon milyenek lesznek a kollégáid? Milyen könnyen fogsz beilleszkedni? Milyen feladatokat fogsz kapni?” És még legalább egy tucat kérdés merül fel benned az első nap előtt.

És bármennyire is imádod a kihívásokat, valljuk be, nincs is annál rosszabb, mint mikor te vagy az "új lány/srác". 🙂

Ráadásul az első pár nap az új munkahelyen döntő fontosságú. Az, hogy hogyan viselkedsz az elején, megalapozhatja a jövőd a cégnél.

Bővebben