Hogyan validáld startup ötleted 3 hét alatt? [Videó]

- 2018 július 17
Hogyan validáld a startup ötleted 3 hét alatt?
Az Innonic startup value proposition validálási módszertana, ami segít szétválasztani a jó és a rossz ötleteket. Bővebben

Kockázati tőkével növekedik tovább az Innonic egyik startupja, a Conversific

- 2018 július 10
Kockázati tőkével növekedik tovább az Innonic egyik startupja, a Conversific
Örömmel tölt el minket, hogy nemrég az MFB csoporthoz tartozó Hiventures Kockázati Tőkealap-kezelő 140 millió Ft-ot fektetett be egyik első startup projektünkbe. Bővebben

Exit interjúk, avagy mit kezdjünk a távozó kollégákkal?

- 2018 június 27
Exit interjúk, avagy mit kezdjünk a távozó kollégákkal?

… és mit tegyünk, hogy ne kelljen exit interjút tartanunk?

Új munkatárs felvételekor minden cégnek, minden pozíciójához megvan a saját kiválasztási folyamata, amely alapján a legkiemelkedőbb jelöltnek küldenek ajánlatot. Ezzel szemben az exit interjúnál ritkábban találkozunk már kialakult folyamattal.

Pedig, ha legalább egyet is tartottunk, tudhatjuk, hogy milyen sokat tanulhatunk a kilépő munkatársak tapasztalataiból. Változtathatunk a folyamatainkon és a stratégiánkon. Ilyenkor belső szemmel tekinthetünk a cégre, a távozó kolléga munkakörére, közvetlen munkatársaira, felettesére, az egész szervezeti kultúrára.

Bővebben

Mit tanultunk a Google HR vezetőjétől? A sikeres szervezetépítés 10 szabálya

- 2018 június 20
Mit tanultunk a Google HR vezetőjétől? A sikeres szervezetépítés 10 szabály

A Google 2005-2015 közötti időszakában rengeteg változáson ment keresztül, amely főként a létszám és a tevékenységi körök ugrásszerű növekedésében mutatkozik meg. Mindezt úgy érték el, hogy bevételeik is követték ezt a trendet. Megszámlálhatatlan kísérletezés, mérés és elemzés során finomodtak folyamataik és izgalmas tanulságokat vontak le a tapasztalataikból. Laszlo Bock, a Google HR vezetője 10 szabályban foglalta össze ajánlásait egy sikeres szervezet felépítéséhez.

Bővebben

6 fejlesztő lány, akit érdemes követned!

- 2018 június 13
6 fejlesztő lány, akiket érdemes követned

Egy ideje már figyelemmel kísérek több front-end fejlesztőt is, főleg az SVG, animáció és Grid Layout területekről. Köztük igen nagy számban vannak a nagyon tehetséges nők. Lehet, hogy ez az arány csak ebben a témakörben ilyen nagy, mindenesetre én nagyon imádom őket!

Szóval összegyűjtöttem 6 fejlesztő lányt, akiket szerintem Neked is érdemes követned! Bemutatom őket röviden, hogy milyen területen dolgoznak, miről adnak elő konferenciákon, hol lehet őket követni és milyen publikációkat lehet olvasni tőlük. Ezekhez adok linkeket és Youtube lejátszási listákat is! Kezdjük is!

Bővebben

Formátlan ötletből értékes ajánlat, amit a vevőd meg akar venni [Videó]

- 2018 június 6
Formátlan ötletből értékes ajánlat, amit a vevőd meg akar venni

Előadásomban bemutatom, hogyan ne égesd a pénzt feleslegesen, kerüld el a biztos bukást, és készíts versenyképes terméket a GE, a LEGO és a Coca-Cola által is használt érték ajánlat vászon segítségével. A videó első felében percében röviden bemutatom a Value Proposition Design módszertanát, átvesszünk egyesével minden elemet és kiderítjük, hogy hogyan kapcsolódik a Value Proposition Canvas a Business Modell Canvas-hez. Majd a második felében konkrétan megcsinálunk kitöltünk egy Value Proposition Canvas-t (Érték Ajánlat Vásznat). 

Bővebben

Extreme Ownership: Mit tanulhatunk a vezetésről a világ legjobb katonáitól

- 2018 június 1
Extreme Ownership: Mit tanulhatunk a vezetésről a világ legjobb katonáitól

A cikk és az előadás az Extreme Ownership könyvről szól, ami az egyik legjobb vezetői könyv, amit olvastam. Két harcedzett veterán írta (Jocko Willink es Leif Babin), akik a háborúban szerzett vezetői tapasztalataikat ültetik át az üzleti életbe. Mindketten az amerikai hadsereg különleges osztagánál szolgáltak a SEAL-nél.

Bővebben

Kék Óceán Stratégia: Hogyan emelkedj ki az öldöklő piaci versenyből, és teremtsd meg saját piacod?

- 2018 május 30
Kék Óceán Stratégia: Hogyan emelkedj ki az öldöklő piaci versenyből, és teremtsd meg saját piacod?

A legtöbb cég öldöklő piaci versenyben küzd nap mint nap – ezt nevezzük képletesen „vörös óceánnak”. Ezen vörös óceánokat jellemzi a fojtogató árverseny, a sok-sok hasonló termék, hasonló szolgáltatás, hasonló ár, és egyre „finnyásabb” vevők. Mindez párosul egyre növekvő ügyfélszerzési költségekkel, romló árréssel, és egyre romló növekedési lehetőségekkel.

A cégek egy szűk rétege képes volt kiszakadni ebből az öldöklő versenyből, és képesek voltak megteremteni a saját „kék óceánjukat”, ahol szabadon hajózhatnak, ahol önmagukkal versenyeznek csak a vevők kegyeiért. Ezek a cégek képesek lényegesen magasabb árréssel dolgozni, illetve kisebb ellenállással, gyorsabban növekedni.

Bővebben

Brain Hack: 7 tipp a memóriád fejlesztésére

- 2018 május 24
Brain Hack: memória fejlesztés

Sokat tanulsz, de kevés marad meg belőle? Feleslegesnek érzed képezni magad, mert hiába olvasod el 3x, nem marad meg? A tanulástechnikáddal van a baj, nem az agyaddal. Az alábbi tanácsokkal könnyedén fejlesztheted memóriádat – tudományosan igazolt mind.

Bővebben

Kaizen – Út a folyamatos fejlődéshez [VIDEÓ]

- 2018 május 15
Kaizen - Út a folyamatos fejlődéshez

A Kaizen a folyamatos fejlődés filozófiája, illetve annak a gyakorlati átültetése céges környezetbe. A japán eredetű módszertan azt mutatja meg, hogyan tud a cég, és annak minden eleme folyamatosan fejlődni, és hogyan tud ez a folyamatos, állandó fejlődés a legkomolyabb versenyelőny lenni egy cég életében. 

Előadásomban a Kaizen alábbi 8 alapelvét mutatom be, példákkal, hogy mit is jelent ez a gyakorlatban egy cég életében. 

Bővebben