Zajdó Csaba

WebShop Experts, a ShopRenter, az OptiMonk, és a Conversific alapítója, továbbá az Innonic Startup Studio vezetője.

Végzettségét tekintve közgazdász. Tudatosan készült cégvezetőnek, webáruházak készítésére, tanácsadására és optimalizálására szakosodott vállalkozásait már végzős egyetemistaként elkezdte építeni. A Webshop Experts-hez, a ShopRenterhez és az OptiMonkhoz ma már az ország számos webáruháza köthető: több ezer webshop beindításában vettek részt.

E-kereskedelmi témájú konferenciák rendszeres előadója, számos cikk és tanulmány szerzője. Nevéhez fűződik az évente megrendezésre kerülő Ecommerce Expo, továbbá a nagy sikerű Webáruház Túlélőcsomag informatikai és konverziós útmutatójának, és a Vevőmágnes Hírlevél tudásanyagnak létrejötte is.

Újabban az Innonic Startup Studio vezetőjeként új termékötletek validálásán és nemzetközi felfuttatásán dolgozik. A legújabb készülő sikersztori a Conversific webáruház analitikai szoftver, és a többszörös díjnyertes CodersRank fejlesztőket rangsoroló HR szoftver. 2018-ban elnyerte a Central European Startup Award hazai Founder of The Year díját. 

Zajdo Csaba profil

Csaba előadásai

RTL Klub interjú – Az első millióm

Debreceni irodánkban készített interjút Bombera Krisztina 2017-ben Zajdó Csabával a vállalkozás elindulásáról, cégépítésről, azaz az első milliója történetéről. Az interjú 22 perces.

TEDxDebrecen – Töltődj fel!

A debreceni TEDx rendezvényére – korábbi nevén TEDxNagyerdőn – kérték fel inspiráló előadás tartására Csabát. Hiszi, hogy debreceni központtal is lehet sikeres nemzetközi céget építeni. Töltődj fel! című előadása 2015. októberében készült. Az előadás 15 perces.

Sikerre ítélve: Hogyan találjuk meg a tökéletes értékajánlatot?

Egy új startup sikeressé tétele nagyon sokrétű. Azonban az első, és egyben legfontosabb feltétele, hogy a megfelelő terméket adjuk a megfelelő célcsoportnak. Ha ez sikerül, hirtelen minden könnyebbé válik, a vevők boldogan terjesztik a hírünket, és a növekedés beindul – ezt hívja a szakirodalom a “product-market fit” megtalálásának. Ezen “fit” megtalálása nem oldja meg minden problémánkat, de ha ez hiányzik, akkor minden más erőfeszítésünk hiábavaló. Zajdó Csaba előadásában bemutatja, hogy mely lépések vezetnek ezen első akadály leküzdéséhez. Az Innonic Academy keretében megtartott előadás 33 perces.

A hatékony vezető: Hogyan érhetjük el legbiztosabban a kitűzött célokat?

A legjobb stratégia sem ér semmit, ha azt nem tudjuk hatékonyan végrehajtani. Zajdó Csaba az elmúlt 12 év során számtalan meghiúsult – jó – ötlettel találkozott már. Ezen kudarcok mögött a legtöbb esetben a vezetői hatékonyságban (illetve annak hiányában) rejtőzött a keresendő ok. Ebben az előadásban azt foglalja össze, hogy mitől lesz egy vezető hatékony, és hogyan tudjuk elérni, hogy belőlünk is egy igazi szuperhatékony, céljait magabiztosan elérő vezető váljon. Az Innonic Academy keretében megtartott előadás 1 óra 10 perces.

Hogyan építs egy legyőzhetetlen szervezetet, mely csak tovább erősödik a viharos időkben?

Ahogy az emberi csontok is erősebbé válnak, amikor stressznek és feszültségnek vannak kitéve, az életben sok más dolog erősödhet meg a stressz hatására. Nassim Nicholas Taleb – korunk egyik legnagyobb gondolkodója – Antifragile című könyvében ír erről részletesen. Zajdó Csaba a könyv alapján bemutatja, hogyan lehet boldogulni egy bizonytalan világban és hogyan erősödhet cégünk tovább a viharos időkben is. Az Innonic Academy keretében megtartott előadás 1 óra 8 perces. Ha érdekel részletesebben a téma, látogass el blogunkra.

Kék Óceán Stratégia

Nehéz manapság olyan piacot találni, ahol ne lenne számtalan konkurencia. Mégis vannak cégek, akik képesek irrelevánsá tenni a versenytársakat, megreformálni az iparágukat, és feje tetejére állítani a piacot. Ez a fajta “piac-teremtő” képesség bárki számára elérhető, de nem egyszerű. Ebben az előadásban Zajdó Csaba megmutatja, hogy milyen feltételei és lépései vannak annak, hogy megteremtsük a saját kék óceánunkat. Az előadásról bővebben blogunkon olvashatsz.

10 tényező, ami a világ legsikeresebb cégeit új szintre emelte

Vannak a sikeres cégek, és vannak a világ legsikeresebb cégei. Milyen közös vonások és tulajdonságok jellemzőek a világ legjobb cégeire? Zajdó Csaba előadásából most megtudhatod! Az Innonic Academy keretében megtartott előadás 50 perces. Ha kíváncsi vagy, hogy miről szól az előadás, olvasd el blogunkon.

Kaizen – Út a folyamatos fejlődéshez

A Kaizen a folyamatos fejlődés filozófiája. Egy japán módszer, amely szerint az élet minden területén, ahol emberek tevékenykednek, meg lehet valósítani, azaz mindig jobbá és jobbá lehet tenni bármilyen tevékenységet és így annak eredményét. Ennek üzleti és személyes gyakorlatáról szól ez az előadás. Az Innonic Academy keretében megtartott előadás 32 perces. Ha érdekel, hogy szeretnéd megtudni most a Kaizen 8 alapelvét, gyere és nézd meg itt.

Product Roadmaps

Minden világszínvonalú termék először fejben születik meg, és csak utána kerül tényleges “legyártásra” – legyen szó akár digitális termékről (szoftver), akár fizikai termékről.

A product roadmap tervezésnél az egyik legfontosabb dolog, hogy NEM-et tudjunk mondani az ötletek 90%-ra – különben csak egy szörnyszülöttünk lesz, és nem egy profi termékünk.

Ha érdekel a módszertan, tudj meg róla többet itt!