- 2018 augusztus 10
Hol fog tartani a céged vagy csapatod 5 év múlva? A mai világban ezt roppantul nehéz, sőt konkrétan lehetetlen megjósolni. Az egyetlen, ami biztos, hogy a jövő nem úgy néz ki, mint ahogy mi azt elképzeljük. Egyre komplexebb világban élünk, egyre gyorsabban változnak a piacok és a trendek, és ezeket a piaci változásokat nem lehet megjósolni.

Mi az az antifragile?

Mit tehetünk tehát akkor, ha nem tudjuk mit hoz a jövő? Egy megoldásunk van: egy olyan szervezetet építünk, mely nem csak hogy erős, és bírja a terhelést, de roppant alkalmazkodó is egyben. A jó szervezetek “antifragile”-ok, vagyis a változásoktól és a terheléstől csak egyre erősebbek lesznek.

Az előadásom kiindulópontjául szolgáló könyv, az “Antifragile”, pontosan ezt a témát járja körül, hogy mi tesz egy tetszőleges szervezetet (és nemcsak céget, hanem embert, élőlényt, társadalmat, stb.) antifragile-á, vagyis “antitörékennyé”. Antifragile

Az előadásomban próbáltam ezen elveket és ökölszabályokat lefordítani az üzlet nyelvére, és megvizsgáltam a cégeknél megtalálható üzleti gyakorlatokat ilyen szempontból – melyek azok a cégvezetési szokások és módszerek, amik a céget kiszolgáltatottabbá teszik a külső változásokkal szemben, és melyek azok, melyek segítenek hasznot húzni vagy előnyt kovácsolni az ilyen változásokból.


Zajdo Csaba profil


Zajdó Csaba a WebShop Experts, a ShopRenter, az OptiMonk és az Innonic Startup Studio alapítója, a Conversific és CodersRank társtulajdonosa, e-commerce szakértő.

Az Innonic Startup Studio vezetőjeként új termékötletek nemzetközi felfuttatásán dolgozik.

Ha szeretnél többet megtudni Csabáról, látogass el az oldalára.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.