- 2018 május 12
Az elmúlt 10 évben számos olyan cég bukkant elő a semmiből, melyek a feje tetejére állították a hagyományos üzleti gondolkodást, teljes iparágakat változtattak meg, és évszázados múlttal bíró óriás cégeket döntöttek romba.

Egy cég üzleti teljesítménye leginkább annak a függvénye, hogy milyen hatékonyan képes értéket teremteni az ügyfeleinek. Ezek a szupersikeres cégek – melyeket Exponenciális Szervezeteknek hívunk – forradalmasították az értékteremtést és a konkurensekhez képest legalább tízszer (!) hatékonyabban képesek kiszolgálni az ügyfelek igényeit. Ennek megfelelően rakétasebességgel növekedtek (és növekednek a mai napig).

Előadásomban bemutatom azt a tíz tulajdonságot, mely ezen Exponenciális Szervezetek jellemzője. Egy cég sem rendelkezik mind a tízzel, de minél több igaz egy cégre, általában annál nagyobb benne a potenciális, és annál gyorsabb a fejlődési üteme. Ilyen tulajdonságok többek között a rugalmas munkarő (Staff on demand), a közösségek erejének kihasználása (Community & Crowd), a big data és mesterséges intelligencia alkalmazás (Algorithms), vagy mondjuk a folyamatos kísérletezési hajlandóság és képesség (Experimentation).

Ajánlom az előadást mindenkinek, aki szeretne egy iparágat megreformáló céget építeni, vagy legalábbis szeretné a cége fejlődési ütemét magasabb szintre emelni. 

Exponential Organizations: Why new organizations are ten times better, faster, and cheaper than yours

Akit bővebben érdekel a téma, annak ajánlom az előadásom forrásául számító könyvet:

Salim Ismail – Exponential Organizations: Why new organizations are ten times better, faster, and cheaper than yours (and what to do about it)

Itt tudod megrendelni a könyvet!

Exponential Organizations review

Zajdo Csaba profil
Zajdó Csaba a WebShop Experts, a ShopRenter, az OptiMonk és az Innonic Startup Studio alapítója, a Conversific és CodersRank társtulajdonosa, e-commerce szakértő.

Az Innonic Startup Studio vezetőjeként új termékötletek nemzetközi felfuttatásán dolgozik.

Ha szeretnél többet megtudni Csabáról, látogass el az oldalára.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.