- 2021 június 27
Cégvezetőként, vagy cégalapítóként egy kis inspirációra van szükséged, hogy hogyan fejleszthetnéd tovább céged a céljaid eléréséhez? Ne aggódj, vállalkozóként nem kell magányos farkasnak lenned, és nem kell egyedül megküzdened minden eléd gördülő nehézséggel. A cégvezetés, és a vállalkozás lényege, hogy folyamatosan problémákat oldasz meg, és ezekhez a legrelevánsabb eszközöket alkalmazod magas szinten. Szeretnénk a kezedbe adni néhány eszközt, melyekkel tovább menetelhetsz előre a siker felé vezető úton.

Ebben a cikkünkben cégvezetőknek, és cégalapítóknak gyűjtöttünk össze 7 olyan üzleti tippet -különböző üzleti témában, mint például csapatépítés, stratégiai tervezés, vagy marketing-, melyek hozzájárulnak ahhoz, hogy hatékony vezető legyél, és sikerre vidd vállalatod.

Tudjuk jól, hogy minden vállalat más, máshogy épül fel, és más a céges kultúrája, ezért nincsenek olyan egyetemes szabályok, vagy tanácsok, melyek minden vállalatra egyformán érvényesek lennének. Mi azokat a módszereket foglaljuk össze ebben a cikkben, amiket az Innonic Startup Studio-hoz tartozó cégeknél is használunk annak érdekében, hogy megszülessen az első magyar unikornis.

Üzleti tippek cégvezetőknek és cégalapítóknak

  1. Használd ki a digitális ügyfélélmény optimalizáció erejét
  2. Alkalmazz marketing automatizációs eszközöket
  3. Tervezd újra a stratégia alkotás folyamatát
  4. Szentelj megfelelő figyelmet munkavállalóid tehetséggondozására
  5. Építs kiszámíthatóan működő értékesítési csapatot
  6. Többszörözd meg hatékonyságod
  7. Használj világszínvonalú termékfejlesztési módszereket

1. Használd ki a digitális ügyfélélmény optimalizáció erejét

A digitális ügyfélélmény optimalizáció lényege az, hogy ne csak a konverziós arányra fókuszálj, amikor a cég különböző tevékenységeinek teljesítményét elemezed, mint például a hirdetési kampányok megtérülését, vagy a landoló oldalak eredményeit, hanem vedd figyelembe az ügyfelek elégedettségét, valamint az ügyfélélményt is.

Amennyiben csak a konverziós arányra koncentrálsz, könnyedén megfeledkezhetsz arról, hogy a túloldalon valós emberek vannak, akik problémákkal, kérdésekkel, igényekkel, és szükségletekkel rendelkeznek. A tárgyilagos, és merev megfogalmazások gátat építenek a vevő és az eladó közé, az öncélú érdekeket szolgáló technikák pedig bár képesek fenntartani a céget, hosszútávon nem tudják már megállni a helyüket a gyorsan változó piaci helyzetben.

Ezért fontos, hogy a cég átálljon a human to human megközelítésre, amikor nem csak egy számot látsz a túloldalon, hanem egy embert teljes valójában, akinek az igényeit minden üzletileg megkövetelhető szempontból ki szeretnél elégíteni. A Digitális Ügyfélélmény Optimalizáció pedig egy tökéletes eszköz ehhez, hiszen nem csak a bevétel, és a rendelésszám, vagy konverziószám növekedését tűzi ki célul, hanem például az oldalon töltött idő növekedését, a visszapattanási arány csökkentését, vagy a weboldal felhasználhatóságának javítását.

A digitális ügyfélélmény optimalizáció “aranyszabálya” az, hogy ne siettesd a vásárlást, inkább csak adj megoldást az ügyfél jelenlegi problémáira és kérdéseire. Egyszerre csak egy problémát oldj meg, és engedd, hogy az érdeklődő saját tempójában haladjon tovább az ügyfélúton.

2. Alkalmazz marketing automatizációs eszközöket

Egyszerű elveszni a marketing néha végeláthatatlan világában. Annyi marketing megoldás áll már a rendelkezésünkre, hogy már csak a nagy méretű KKV-k tudják akkorára építeni a marketing csapatukat, hogy képesek legyenek minden egyes feladatra egy külön szakértőt állítani.

Szerencsére már rengeteg olyan marketing eszköz áll a rendelkezésedre, melyek használatával jelentős időt takaríthatsz meg magadnak, vagy csapatodnak. Ráadásul segítségükkel nem csak energiát, hanem akár pénzt is megspórolhatsz. Arról nem is beszélve, hogy ezáltal olyan lehetőségek nyílhatnak meg mikrovállalatok előtt, amik eddig a csapat méretéből kifolyólag elérhetetlenek voltak.

Minden cégvezetőnek és csapatvezetőnek javasoljuk, hogy aknázza ki az ezekben a megoldásokban rejlő potenciált, ezzel is hatékonyabbá téve marketing csapatukat, és még tovább növelve a marketing folyamatok megtérülését!

3. Tervezd újra a stratégia alkotás folyamatát

A stratégia szó már mondhatni túl használttá vált életünkben, ráadásul gyakran még rossz kontextusban is használjuk. Sokan keverik a taktikával, de még többen vannak, akik csak beszélnek róla, de még sohasem alkottak és vittek véghez egy jó üzleti stratégiát. A rossz üzleti stratégiára számos példát tudunk felhozni, ilyen például;
  1. Motivációs megbeszélések, elvonulások
  2. Célkitűzések akcióterv nélkül
  3. Vízió
  4. Kizárólag a következetességre és a pozitív gondolkodásra alapozni
  5. A nehéz döntések elkerülése

De akkor valóban hogyan kell egy üzleti stratégiát létrehozni?

A stratégia alkotásnak 3 fő eleme van:
  1. Diagnózis
  2. Irányelvek, ököl szabályok meghatározása
  3. Konzisztens akciók kivitelezése

Nézd meg erről a részleteket ebben a videóban:

4. Szentelj megfelelő figyelmet munkavállalóid tehetséggondozására

Legyél Te is olyan vezető, aki mellett az eltöltött évek exponenciálisan hatnak a kollégák karrierjére. Az ilyen vezetőket Superbosses-nak nevezik, akik hozzáállásukkal, személyiségükkel, és üzleti viselkedésükkel igazai katalizátorai a személyes és szakmai fejlődésnek. Szentelj időt munkatársaid fejlődésére, és ösztökéld őket innovációra és fejlődésre, és segítsd őket az előrelépésben. Alakíts ki mester és tanítvány kapcsolatot néhány tehetséges munkatársaddal, és motiváld őket a lehetetlenre is.

A szupervezetőket általában a flexibilitás, nyitottság, kreativitás, és a szokatlan intelligencia, vagy rendhagyó világnézet karakterizálja. Amennyiben Te is időt szánsz arra, hogy munkatársaid fejlődjenek, és lámpásként vezetőd őket karrierútjukon, Te is kiemelkedő eredményeket, 100%-os elkötelezettséget, és figyelmet várhatsz el tőlük.

5. Építs kiszámíthatóan működő értékesítési csapatot

Az értékesítés egyfajta művészet. Ám a jó értékesítők megtalálása, felvétele, és betanítása is felér a művészettel, hiszen ahhoz, hogy a céged számára megfelelő embert találd meg, töviről-hegyire ismerned kell céged szükségleteit, ráadásul még a toborzás kihívásaival is meg kell küzdened.

Viszont van egy jó hírünk! Annak ellenére, hogy minden cég más és más, és csak Te tudod meghatározni a jövendőbeli sales-es kollégád tulajdonságait, és kívánt szakmai előéletét, már létezik egy univerzális formula, amit a felvételi folyamat során használhatsz azért, hogy biztosan megtaláld álmaid értékesítőjét.

Íme a titkos formula:
  1. Határozd meg, hogy milyen egyéniségű értékesítők tudják meggyőzni a vásárlót arról, hogy a céged terméke a legjobb megoldás a problémájukra.
  2. Definiáld részletesen a céges értékeket és karaktereket, és legyen ezzel minden kollégád tisztában.
  3. Állíts össze egy kérdés sort, amivel az interjú során letesztelheted ezeket az értékeket.
  4. Súlyozva értékeld az adott jelölt interjúját.
Ha ez már megvan, és felvetted új kollégádat, még mindig előtted áll az új értékesítő kolléga betanítása, amely során meg kell győződnöd arról, hogy összhangban legyen az ügyfelek modern igényeivel. Erről a folyamatról itt olvashatsz részletesen.

Optimonk csapat

6. Többszörözd meg hatékonyságod

Céged hatékonysága nemcsak a használt eszközökön és technológiákon múlik, hanem a velük dolgozó emberek saját teljesítményén is. Növeld saját hatékonyságodat különböző megoldások elsajátításával, mint például a Growth Mindset, a memóriád kapacitásának növelése, a kreativitásod visszaszerzése, és a produktivitásod skálázása.

7. Használj világszínvonalú termékfejlesztési módszereket

Minden világszínvonalú termék először fejben születik meg, és csak utána kerül tényleges “legyártásra” – legyen szó akár digitális termékről, akár fizikai termékről. Nem igazán tudunk fontosabb dolgot elképzelni, mint annak végiggondolása, hogy pontosan mit, és merre akarunk fejleszteni a termékünkön, rövid-, közép- és hosszútávon. A Product Roadmaps metodológia ennek a folyamatnak a kivitelezésében segít, és abban, hogy megtarthasd a fókuszodat, és az ötleteid nagy százalékára nemet tudj mondani. Sajnos az esetek túlnyomó részében nem a megfelelő szempontok alapján hozzuk meg a döntéseinket cégvezetőként, amelynek eredménye a középszerű termék – és a világsiker hiánya.

Ismerkedj meg a Product Roadmaps megközelítéssel részletesen, Zajdó Csaba videójában:



Reméljük, hogy a cikkben felsorolt és részletezett üzleti tippek céged, és saját magad hasznára fognak vállni, és segíteni fognak Neked abban, hogy még sikeresebbé tedd vállalatodat.   Szívesen csatlakoznál egy olyan SaaS cégvezetőkből, cégalapítókból, és vállalkozókból álló közösséghez, ahol folyamatosan friss tudásanyagból meríthetsz inspirációt saját SaaS startup céged fejlesztéséhez? Csatlakozz a Hungarian SaaS Community-hez, hidd el, nem fogod  megbánni!  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.