- 2021 április 12
Cégcsoportunk marketing csapata folyamatosan monitorozza a legújabb és leghatékonyabb marketing eszközöket, hiszen számunkra nem csak kollégáink fejlődése, hanem cégeink online teljesítménye is kiemelt figyelmet kap. Ehhez pedig a céljainkhoz legmegfelelőbb marketing szoftvereket alkalmazzuk, amik segítik marketingesek mindennapos munkáját.

Míg az Innonic cégcsoporthoz tartozó startupok víziója egymástól eltérő, addig az annak eléréséhez használt marketing szoftverek nagyjából megegyeznek. Marketingeseink csak is olyan eszközök mellett teszik le voksukat, amik problémamentesen segítik piaci részesedésük növelését és csapatuk gördülékeny munkáját. Ezért úgy döntöttünk, hogy ezeket megosztjuk veled is, mert biztosan találsz közöttük olyat, ami a Te marketing stratégiádba is beleillik.

Marketingeseink segítségével összeállítottuk a legjobb marketinges szoftverek listáját, amiket Neked is jó szívvel ajánlunk. Az alábbiakban több kategóriára osztjuk ezeket a szoftvereket, és leírjuk, hogy mi miért szeretjük őket annyira, milyen feladatok ellátására alkalmasak, és mekkora költségre kell számítanod használatukkal. Mivel a cégcsoportunkhoz tartozó Shoprenter, OptiMonk, CodersRank és Conversific is SaaS, vagyis Software as a Service cég, ez a lista kiváló más SaaS vállalkozásoknak is, annak érdekében, hogy gördülékenyebbé és hatékonyabbá tegyék marketing folyamataikat.

E-mail marketing

Sokan úgy gondolják, hogy az e-mail marketing kezdi elveszteni létjogosultságát a modern világban, viszont a cégek minél nagyobb arányban fordulnak az innovatívabb eszközök felé, annál nagyobb hatást válthatnak ki a hagyományosabb megoldások a célközönségből. Arról nem is beszélve, hogy az idősebb célközönség még mindig szívesebben interaktál e-mailen keresztül, mint például Facebook chatboton. Nézzük meg azokat az e-mail marketing eszközöket, amik nekünk a legjobban beváltak!

Woodpecker

woodpecker marketing eszköz

A Woodpecker egy kiváló e-mail marketing megoldás arra az esetre, ha személyre szeretnéd szabni cold e-mail kampányaidat. Ezen kívül ez a marketing szoftver segít abban, hogy ne csak nevén szólítsd a potenciális ügyfeleidet, hanem automatizáld a follow-up üzeneteidet is különböző feltételek alapján. Így egy jól felépített email stratégiával nagyobb arányban kaphatsz választ üzeneteidre, és persze a válladról is leveszi a terhet az automatizáció miatt. Elég a rendszert egyszer elkészítened, utána 24/7 Neked fog dolgozni megállás nélkül.

szavai-norbert-shoprenterSzávai Norbert – ShopRenter – CMO:

“Az egyik eszköz, amit kiemelnék, amit ha egy cég elkezd használni, szinte biztosan javulni fognak a kampány eredményei az a Woodpecker. Ennél egyszerűbben kezelhető szoftvert még nem láttam. Nincs sok funkciója, de amire való, azt tökélésesen teljesíti: magas megnyitási aránnyal célba juttatja az email üzeneteket. Elsőre nem tűnik nagy dolognak, de aki foglalkozott már email marketinggel, az tudja, hogy mennyivel nagyobb hatásfokkal működik egy kampány, ha a gmail-t használók nem a Promóciók, hanem az Elsődleges fülre kapják meg a levelet.”

Ára:
  • 30 napos trial verzió
  • A legkisebb csomag ára $40/hó

Mailchimp

A Mailchimp talán az egyik legismertebb hírlevél küldő és automatizációs megoldás. Ennek oka nem csak a baráti árazása és a beállítások széles skálája, hanem az intuitív drag-and-drop e-mail szerkesztő felülete is, melynek használatát még a kevesebb tapasztalattal  rendelkezők is egyszerűen elsajátíthatnak. Cégen belül mi is aktívan használjuk a Mailchimpet, például automatikus üdvözlő üzenetek-, heti hírlevelek-, és Academy Talk emlékeztetők küldésére.

Ez az e-mail küldő marketingeszköz arra is ad lehetőséget, hogy HTML kódban magadnak elkészítsd e-mail sablonodat, de akár a már előre elkészített dizájnokból is választhatsz magadnak, ami ismét a procedúra felgyorsításában segít. Arról nem is beszélve, hogy a manapság kiemelt fontosságú GDPR törvényekkel is teljesen kompatibilis, így egyszerűen kezelheted feliratkozóid adatait, szegmentálhatod őket, és ők is bármikor könnyen leiratkozhatnak üzeneteidről.

Ára:
  • 2000 feliratkozóig ingyenes, de a funkciók használata limitált, például nincs benne időzítési lehetőség
  • ára a feliratkozók számától függ, a legkisebb csomag $10/hó-túl indul

Sales Autopilot

A Sales Autopilot-ot azoknak a KKV-knak ajánlják marketingeseink, akik egy felületen szeretnék kezelni e-mail marketingjüket, különböző marketing és ecommerce automatizációikat, mint például SMS marketing, vagy fulfillment kezelés, vagy az ügyfelek elégedettségének követését. Ez a marketing eszköz minden olyan e-mail marketing funkcióval rendelkezik, mint a Mailchimp; GDPR megfelelés, szegmentáció, e-mail személyre szabás, viselkedés alapú e-mail küldés stb, viszont tudása nem korlátozódik le csupán erre a szolgáltatásra. Ez a szoftver rengeteg olyan megoldást ötvöz egy könnyen átlátható platformon belül, melyek szükségesek lehetnek egy KKV fejlődésének történetében.

Ára:
  • ingyenesen kipróbálható funkció korlát nélkül, de élesíteni nem lehet a folyamatokat
  • a feliratkozók számával növekszik a csomagár is, a legkisebb csomag 4000 Ft/hó+áfa-val indul (csuszka segítségével kalkulálható a csomagár)

Amiket még Startup Stúdiónk marketingesei ajánlanak:
  1. Lemlist
  2. Skrapp.io
  3. Outreach.io

Eszközök keresőoptimalizáláshoz

A Google folyamatosan új lehetőségeket kínál az első oldalon való megjelenésre. Ilyen például jelenleg a Featured Snippet, vagy a mások által gyakran feltett kérdések listája. Az algoritmus minden egyes változtatásnál egyre nagyobb hangsúlyt fektet a friss tartalomra, a relevanciára és a tartalom megbízhatóságára, ezért akik nem csak hirdetésekkel szeretnék legyőzni konkurenciájukat, azoknak kiváló hosszú-távú megoldás a SEO.

Ahrefs

ahrefs marketing eszköz

Startup Stúdiónk marketingesei közül 7/7 ajánlja 😉 Az Ahrefs egy olyan átfogó SEO eszköz, ami megmutatja neked, hogy hogyan győzheted le az organikus megjelenésekben konkurenciádat. Nem csak megmondja, hogy ellenfeleid miben erősek vagy gyengék, hanem azt is megmutatja, hogy saját weboldalad jelenleg milyen helyezéssel és statisztikákkal rendelkezik, és hogyan tudsz ezen javítani. Átfogó elemzést biztosít weboldaladhoz, ellenőrzi backlinkjeidet, és még a kulcsszó-, és tartalom stratégiád felállításában is segítő kezet nyújt. Ha komolyan veszed céged organikus online jelenlétét a Google találati oldalán, akkor ennek az eszköznek kell lennie az elsőnek, amire előfizetsz.

Ára:
  • 7 napos trial $7 + áfa, a 7 nap lejárata után fizetendő a fennmaradő összeg a csomagárból
  • a legkisebb csomag ára $99/hó+áfa

Similarweb

A Similarweb a legjobb eszköz a konkurenciád után való kémkedésre. Egy gyors lekérdezéssel megtudhatod, hogy mekkora weboldal látogatottsága van ellenfelednek, honnan érkeznek a látogatók, és általában milyen kulcsszavakra keresve kattintanak át az ő weboldalára. Sőt, még azt is megtudhatod, hogy mekkora hangsúlyt fektet közösségi médiára, vagy fizetett hirdetésekre.

Ez a marketing eszköz olyan vállalatok esetében működik a legjobban, ahol már több ezres, vagy több tízezres havi weboldal látogatottságról beszélünk, mert minimális adatból nem tud megbízható riportokat készíteni. A kémkedésen kívül megfelelő saját marketing elemzések készítésére is, amikből könnyen adatvezérelt döntésekkel összeállíthatod saját, stabil marketing stratégiádat.

Ára:
  • Ingyenes verzió, limitált funkciókkal
  • Egyedi árajánlatokkal dolgoznak

Yoast SEO

A Yoast SEO a kedvenc WordPress bővítményünk. Nem kell senkinek sem SEO szakembernek lennie ahhoz, hogy WordPress weboldala megfeleljen az alapvető SEO elvárásoknak, hiszen ennek a szoftvernek köszönhetően semmilyen fontos beállításról nem fogunk elfeledkezni. Segít az oldalaink és cikkeink testre szabásában, megírhatjuk benne a meta leírást a weboldal kódjának buherálása nélkül. Nem lesz több túl rövid bejegyzés, túl hosszú SEO cím, vagy alacsony kulcsszó sűrűség. A könnyen értelmezhető, magyar nyelvű utasításokkal bárminek lehet SEO-barát weboldala.

Ára:
  • Ingyenes verzió (ami tökéletesen elég a mindennapos használatra)
  • €89 + áfa 1 weboldalra, 1 év support és frissítések

Amiket még marketingeseink ajánlanak ebben a témakörben:
  1. SEMrush
  2. Google Search Console
  3. UberSuggest
  4. Auto Optimize
  5. Rank Tracker

Ismertél az eddig felsorolt marketing eszközök közül néhányat? Jelentkezz hozzánk marketingesnek, hiszen most több nyitott pozíciót is találsz cégcsoportunkban!

PPC Marketing szoftverek

Afelől semmi kétség, hogy a leggyorsabb és megfelelő stratégia esetében a leghatékonyabb megoldás a vevőszerzésre a PPC hirdetés. Ám ennek is megvan a művészete, hiszen logikus felépítés és meggyőző kreatívok nélkül csak fölösleges pénzköltés lesz a hirdetés vége. Milyen szoftvereket ajánlanak marketingeseink PPC hirdetéseid optimalizálására?

Facebook Ad Library

Gondoltad volna, hogy nem csak SEO-nál, de PPC hirdetéseknél is meglesheted konkurenciád tevékenységét? A Facebook Hirdetés Könyvtára minden marketernek lehetőséget ad arra, hogy rápillantson mások jelenleg futó kampányaira. Használatával megtekintheted, hogy mikor indult a hirdetés, milyen szöveget és képet alkalmaznak hozzá, és pontosan milyen platformokon jelenik meg, például Facebook Audience Network, Instagram, Messenger stb. Persze ezekből a információkból nem tudod kiszűrni, hogy az adott kampány jól teljesít-e vagy sem, de megfelelő háttértudással és elemzői készséggel a kezedben szuper ötleteket leshetsz el másoktól.

Ára:
  • Ingyenes

Text Overlay Tool

text overlay marketing szoftver

Ennek a marketing eszköznek köszönhetően még a hirdetéseid elindítása előtt ellenőrizheted, hogy a használni kívánt képed nem tartalmaz-e túl sok szöveget. Ugyanis a Facebook, a felhasználók élményének biztosítása érdekében, korlátozza a megjelenését azoknak a hirdetéseknek, amik túl sok szöveget jelenítenek meg. Senki sem azért jár Facebookra, hogy egy kisregényt olvasson el egy képre tömörítve. Ezért mindig törekedned kell arra, hogy a szöveg aránya 20%-nál alacsonyabb legyen, különben kevesebben láthatják kampányodat, mint amennyit a beállítások engednének.

Ára:
  • Ingyenes

Facebook Pixel Helper

A Facebook Pixel Helper egy Chrome bővítmény, ami elsősorban abban segít, hogy megnézd, hogy weboldaladban megfelelően van-e elhelyezve a Facebook Pixel kód. Másodsorban viszont mások után való kémkedésre is használhatod, hiszen nem csak azt láthatod benne, hogy van-e az adott oldalon Facebook Pixel, hanem azt is, hogy pontosan milyen beállításokkal rendelkezik az.

Ára:
  • Ingyenes


szervezeti kultúra

CRO, azaz Konverzió Optimalizációs eszközök Minden marketing tevékenységed sikere a konverziós szám tükrében mérhető. Mi számít konverziónak? Mindig az a vásárlói tevékenység, ami megfelel az előre kitűzött kampánycélnak. Ilyen lehet például a hírlevél feliratkozás, egy rendelés leadása a webshopon, vagy egy gomb kattintása is. Hogyan gondoskodhatsz arról, hogy a legtöbbet hozd ki kampányodból? Ugyanis sokszor nem csak a hirdetésen áll vagy bukik a siker, hanem a weboldal/landoló oldal/webshop relevanciáján és felépítésén is. Ilyenkor jönne képbe a CRO szoftverek.

OptiMonk

Optimonk CRO eszköz

Nem csak azért ajánljuk az OptiMonk-ot CRO megoldásként mert Startup Stúdiónk egyik cége közé tartozik, hanem azért is, mert már több mint 30.000 cégnek segít világszerte a weboldal-, vagy kosárelhagyások csökkentésében. Modern, és letisztult dizájnú, előre elkészített sablonokból válogathatsz weboldalad stílusának megfelelően, de akár az egyszerűen használható drag-and-drop megoldással is készíthetsz saját pop-upot holnapra.

Mi például az e-bookunk letöltésének-, az Academy Talk jelentkezőknek-, és a közösségi média követőink számának növelésére használjuk kiemelkedő sikerrel. Feltételek segítségével a vásárlók viselkedésének megfelelően szabályozhatod, hogy ki lássa, vagy ne lássa kampányodat, és számos integrációjának köszönhetően, további kedvenc marketing eszközeiddel is összekötheted, mint például a Mailchimp, Wix, HubSpot, vagy az Unbounce.

szavai-norbert-shoprenterSzávai Norbert – ShopRenter – CMO:

Bátran ajánlom az Optimonkot, ezt minden elfogultság nélkül mondhatom. Aki nem hiszi, az tereljen forgalmat az oldalára, állítson be rá egy OptiMonk kampányt, és nézze meg az eredményeket. A ShopRenter-nél van egy ingyenesen letölthető anyagunk, az elmúlt hónapban a feliratkozóink 40%-át egy OptiMonk kampány terelte a landoló oldalra, a maradék forgalom gyakorlatilag fizetett hirdetés, amelyre több száz ezret költünk el havonta. Nem véletlen, hogy évek óta futtatjuk ezt a kampányt, gyakorlatilag konstans hatékonysággal.”

Ára:
  • 14 nap trial
  • a csomagár a weboldal látogatók mennyiségétől függ, a legkisebb csomag 7990Ft+áfa

Hotjar

Ismét egy olyan marketing eszköz, amit minden megkérdezett marketingesünk meleg szívvel ajánl. A Hotjar egy olyan heat map, azaz hőtérkép szoftver, ami megmutatja, hogy weboldal látogatóid mit néznek meg weboldaladon, mikre kattintanak és meddig görgetnek le. Alkalmazásával, és a hőtérkép elemzésével megtudhatod, hogy hogyan érdemes optimalizálnod weboldalad, webshopod vagy landing oldalad ahhoz, hogy még több konverziót zsebelhess be. Akár 1-1 weboldal látogatód aktivitását is megnézheted, így vásárlóid szemével tekinthetsz oldalaidra.

Ára:
  • Rendelkezik ingyenes verzióval
  • A weboldal látogatók számával növekszik a csomagár, a legkiseb csomaguk $29, napi 10.000 látogatóig

Google Optimize

A Google Optimize egy olyan A/B tesztelésre alkalmas eszköz, ami engedi, hogy több variációt is készíts weboldalad kinézetére, majd a beállításaid alapján a Google Optimize a látogatók egy résznek az egyik, míg a másik részének a másik variációt mutatja meg. Az eredmények alapján pedig meghatározhatod, hogy melyik variáció véglegesítése mellett döntesz. Ezzel a megoldással akár landing oldalakat is készíthetsz, amiket felhasználhatsz Google Ads kampányaidnál is.

Ára:
  • Ingyenes

Marketing eszközök weboldalak készítéséhez

Ha nincs weboldalad, nem is létezel. Az online jelenléted alapköve a weboldalad, amit brandednek megfelelő stílussal, színekkel és szöveggel kell ellátnod annak érdekében, hogy maradandó élményt nyújts látogatóidnak. De milyen eszközöket használj, ha nem értesz a webfejlesztéshez, de mégis megnyerő website-ot szeretnél?

Elementor

Az Elementor talán az egyik legkönnyebben használható WordPress weboldal készítő plugin. Még azoknak is tökéletes megoldás, akik cseppnyi fejlesztési tudással nem rendelkeznek, de jó szín-, stílusérzékkel, valamint elképzelésekkel annál inkább. Az Elementor lehetővé teszi, hogy a WordPress témádnak megfelelő stílusban drag-and-drop módszerrel összepakolj egy tuti weboldalt, akár pár nap, vagy óra leforgása alatt (az oldal tartalmától függően).

Egyszerűen kezelhető felületével állíthatod a szöveg és képek stílusát, méretét, keretét, valamint a CTA gombjaid kinézetét, és animációját is. Ami szerintünk az egyik legjobb benne, hogy ingyenes verziójával is teljes értékű honlapot készíthetsz. A Pro verziója akkor szükséges, ha a haladó beállításokhoz, és néhány extra kinézetű blokkhoz szeretnél hozzáférni.

Ára:
  • Van ingyenes verziója, limitált funkciókkal
  • A Pro verzió ára $49-al kezdődik

Unbounce

Az Unbounce az Elementorhoz hasonló webdizájn megoldás, viszont leginkább landoló oldalak készítésére alkalmas. Ugyanígy, az Unbounce-ban is használhatsz előre elkészített sablonokat, de a sajátodat is felépítheted a nulláról. Az Unbounce-ban már beépítve megtalálod az Unsplash ingyenesen felhasználható stock képeit, valamint már automata kép optimalizáló funkcióval is rendelkezik, így nem kell még azok méretének kicsinyítésével sem foglalkoznod. Számos integrációja létezik, valamint egyszerűen elhelyezheted benne Facebook, Google Ads, Analytics, vagy bármilyen más analitikára használt kódodat.

pal judit optimonkPál Judit – Optimonk – CMO:

“Számos kiváló landing page builder elérhető a piacon, azonban én rendszerint az Unbounce-t ajánlom minden marketingesnek. Talán picit érzelmi alapon is kötődök ehhez a szoftverhez – már ha lehet ilyet mondani 🙂 -, hiszen az Unbounce ismertette meg velem a landoló oldalak szerkesztésének világát (ami azóta a kedvenc szakterületemmé vált). Nagyon intuitív a rendszer, 1-2 oldal létrehozása után bárki könnyedén elsajíthatja a landoló oldalak készítésének technikai finomságait.

Az Unbounce szerkesztőfelületével tulajdonképpen bármilyen egyedi design elképzelés könnyedén megvalósítható, ezért én szeretek 0-ról felépíteni egy-egy új oldalt – azonban rengeteg beépített, egyszerűen testre szabható sablon is rendelkezésünkre áll. Ami külön hasznos, hogy pár kattintással lehet többféle variációt A/B tesztelni, hogy ezáltal is javíthassuk landoló oldalunk hatékonyságát. Fun fact: 2017-ben volt szerencsém a prágai Marketing Festival-on élőben is meghallgatni az Unbounce co-founder-e, Oli Gardner előadását, ami a leginspirálóbb szakmai előadás volt, amit valaha hallottam.”

Ára:
  • Ingyenes 14 napig
  • $99/hó-nál kezdődik


unbounce marketing eszköz

Marketing szoftverek tartalomgyártáshoz

A hatékony marketing kulcsa a magával ragadó tartalom, legyen az vizuális vagy írott. A jó felbontású, jogtiszta képek és a nyelvtani hibáktól mentes szöveg előfeltétele az online sikernek, ezért érdemes olyan szoftvereket használni hozzá, amik segítenek a minőségi tartalmak készítésében.

Canva

A Canva az egyik kedvenc képszerkesztő platformunk, amihez nem szükséges komplex tudás, mint például a Photoshop-hoz. Ennek a marketing szoftvernek a használatával kiválaszthatod a platformot, ahová képet/videót szeretnél elhelyezni (Facebook, Instagram, Pinterest stb), és a Canva már annak megfelelő méretű sablonokat ajánl fel számodra. Persze saját képedet is elkészítheted, akár egyedi méretben is, tengernyi grafikai elem segítségével.

Sőt, ez a megoldás nem csak online, de offline anyagaid elkészítéséhet is segéd kezet nyújt, mivel posztert, névjegykártyát vagy prospektust is készíthetsz vele. Legújabb verziójában már elérhetőek az animált videók is, így célközönségedet egyedi videókkal is lenyűgözheted. Számtalan ingyenesen felhasználható stock képet vagy grafikát találsz benne, de a legjobbak használatáért vagy külön kell fizetned darabonként, vagy elő kell fizetned a Pro verzióra.

Ára:
  • Van ingyenes verziója
  • A Pro verzió ára: $12/hó havi fizetéssel, vagy $9/hó évi fizetéssel

Pexels

A Pexels egy olyan oldal, ahol beépített kereső segítségével válogathatsz a több ezer ingyenesen felhasználható, jogtiszta kép között. A megfelelő kulcsszó beírásával rengeteg jó minőségű képet böngészhetsz, majd azokat pár kattintással le is töltheted. Ha meg szeretnéd köszönni a kép készítőjének a munkáját, akár egy kis összeget is utalhatsz számára közvetlenül a Pexels oldaláról.

Ára:
  • Ingyenes

Grammarly



A Grammarly Chrome bővítménye azoknak nyújt nagy segítséget, akik gyakran készítenek írott tartalmat angolul. Ez az applikáció nem csak aláhúzza a hibáidat, hanem helyes megoldást is javasol számodra. A helyesírás ellenőrzésen kívül segít abban is, hogy mondataid könnyebben emészthetőek legyenek, ezért figyelmeztet túl hosszú-, túl komplex-, vagy túl sok passzív igeidejű mondat használatakor. A Pro verzió még azt is jelzi, ha 1-1 szót esetleg más, jobban odaillő kifejezéssel helyettesíthetnél, ami stilisztikailag képes javítani irományod minőségét.

Ára:
  • Van ingyenes verziója, limitált funkciókkal
  • A Pro verzió ára: €10/hó évi fizetéssek, vagy €26.50 havi fizetéssel

Amit még marketingeseink ajánlanak ebben a kategóriában:
  1. Shutterstock
  2. Hemingway App
  3. Unsplash
  4. Photoshop
  5. Freepik

Analitikai eszközök

Statisztikákat használva fogod megtudni, hogy milyen hatása van eddig készített marketing tevékenységednek. Segítenek megérteni, hogy kampányaid tetszenek-e célközönségednek az alapján, hogy hogyan reagálnak rá. Valamint megmutatják marketing megoldásaid optimalizálásának irányát is. Statisztikák nélkül marketingezni olyan, mintha bekötött szemmel szeretnél hálóval pillangót fogni. Több éves tapasztalat alapján hirdetőink a következő marketing eszköz tárházat ajánlják számodra:

Google Analytics

Vállalkozásod megalapítása és webhelyed elkészítése után az első amit el kell készítened, az a Google Analytics fiókod. Ez az ingyenes szoftver mindent kérdésedre meg tudja adni a választ, ha megfelelően elsajátítod használatát. Mennyien látogatják weboldaladat? Honnan jönnek? Meddig maradnak az oldalon? Melyik oldalra mennek a főoldaladról? Mennyien vásárolnak az adott termékoldalakról? Melyik régióban élnek? Melyik hirdetésedből folyik be a legtöbb bevételed? Ez csak néhány példa azokra a témakörökre, amiket a Google Analytics-on belül megvizsgálhatsz. Persze ehhez az szükséges, hogy rendesen elhelyezd az Analytics követő kódot weboldaladon (a Cookie Policy elfogadásáról se feledkezz meg). Bátran állíthatjuk, hogy ez az egyik legfontosabb alapvető marketing szoftver, amivel rendelkezned kell.

Ára:
  • Ingyenes

Campaign URL Builder

Ez az egyszerű de nagyszerű megoldás abban segít neked, hogy kampányaidat egyedi azonosítóval lásd el. Ennek az egyedi azonosítónak köszönhetően, UTM paraméter, követni tudod kampányaid teljesítését a paraméterek alapján Analytics-ben. Ezzel eredményeid mérését nagyban megkönnyíted, és egyszerűbben hozhatsz adatvezérelt döntéseket azok optimalizálásához.

Ára:
  • Ingyenes

Tag Manager

A Tag Manager használata már nagyobb marketing tudást igényel. A Tag Manager használatával egyedi kóddal jelölheted meg weboldalad részeit, mint például egy videót, egy gombot, vagy egy linket. Az elemek megjelölésével később Analytics-ban mérheted, hogy hány látogató kattintott rájuk, vagy mennyien teljesítették az általad elvárt cselekvést. Ezeket mikro-konverzióknak hívjuk, hiszen teljesítésükkel nem nő bevételed, mint például egy rendelés leadásával, viszont minden egyes ilyen esemény közelebb viszi a potenciális érdeklődőt ahhoz, hogy ügyfeleddé/vásárlóddá váljon. Ezen kívül a Tag Manager egyébként abban is segít, hogy el tudd helyezni weboldaladban a különböző követő kódokat anélkül, hogy honlapod kódjába kelljen belenyúlnod.

Ára:
  • Ingyenes

Marketingeseink ezeken kívül az alábbi marketing eszközöket ajánlják:
  1. Heap Analytics
  2. Tag Assistant
  3. SimilarWeb

Közösségi média marketing szoftverek

A közösségi média szuper lehetőség arra, hogy növeld népszerűségedet, és új vásárlókat szerezz cégednek. Viszont ha több platformon vagy jelen, sok időt felemészthet a stratégia elkészítése, a posztok publikálása, a megfelelő méretű képek készítése, és a célközönséged ízlésével azonos szövegek írása. De ha ezekre már találtál megoldást, még mindig számos olyan szoftverrel pörgetheted fel közösségi oldalaidat, amikre nem is gondoltál volna.

Hootsuite

innonic Hootsuite

A Hootsuite egy olyan közösségi média menedzsment felület, amit házon belül mi is szívesen alkalmazunk. Ez a szoftver lehetővé teszi, hogy automatizáld bejegyzéseid publikálását különböző platformokra, mint például LinkedIn, Instagram, Facebook, Pinterest stb. Ezen kívül követheted az üzleti profilod említéseit, így sosem fogsz lemaradni azokról a pillanatokról, amikor kommunikálni tudsz követőiddel. Sőt, még a képeidre érkezett kommentekre és a beérkezett üzenetekre is válaszolhatsz anélkül, hogy kettőnél többet kelljen kattintanod a felületen, vagy máshová kelljen navigálnod. A Hootsuite nagyban fel tudja gyorsítani a tartalom marketingesek munkáját, így rengeteg időt megspórol számukra.

Ára:
  • Ingyenes, ha csak 3 profilt kezlsz benne
  • 30 napos ingyenes trial
  • A Professional csomag ára: $29+áfa/hó éves fizetés esetén

Feedly

Ha nem akarsz lemaradni az iparágadon belül történő felkapott témákról, akkor a Feedly lesz az egyik legjobb barátod. Ez a marketing eszköz abban segít, hogy megmutatja az általad követett témakörökben a legpopulárisabb bejegyzéseket, így sosem kell azon gondolkodnod, hogy miről írj közösségi média oldalaidon. Egy másik hatalmas előnye, hogy ezzel a megoldással könnyen leelőzheted konkurenciádat, ha hamarabb lovagolsz meg egy adott iparági trendet, mint ő.

Ára:
  • $6/hó éves fizetéssel

Gramto

A Gramto egy fontos eszköz ha Instagram oldaladdal a csúcsra akarsz törni. Ez a marketing szoftver automata üzenetek küld új-, vagy már meglévő követőidnek, kiteszi bejegyzéseidet a megfelelő időben, és még a követők szerzésében is extra segítséget nyújt automata likeoló és követő funkciójával.

Ára:
  • 3 nap ingyenes tiral
  • A legkisebb csomag $5/hó

Produktivitást segítő eszközök

Ha már ennyire belemerültünk az eszközök bemutatásába, akkor nem mehetünk el a produktivitást ösztönző vagy segítő szoftverek mellett sem szó nélkül. Nézzünk néhány olyan megoldást, amit a mi marketingeseink is nap mint nap használnak.

Todoist

A Todoist az egyik legsokoldalúbb feladatkezelő rendszer, amiben rögzítheted feladataidat, és megtervezheted hetedet. A szoftver segít abban, hogy hatékonyabban töltsd az idődet, ne késs el megbeszélésekről, és ne felejts el semmi fontosat sem elvégezni. Ez a megoldás nem csak munka közben jön jól, hiszen akár a sportolásra-, szórakozásra-, vagy házimunkára szánt idődet is előre rögzítheted az applikáción belül.

Ára:
  • Ingyenes

Slack

Ahogy nő egy szervezet, a belső kommunikáció hatékonysága úgy lesz egyre fontosabb. Az évek során többféle üzenetküldő alkalmazást is kipróbáltunk, és végül a Slack mellett tettük le a voksunkat. Ami így utólag visszanézve, talán az egyik legjobb döntés volt a cég életében. Gyakorlatilag nincs olyan napunk, hogy ne lenne az összes kollégának megnyitva az alkalmazás. Nagyon könnyen testreszabható, használható formális és informális céges kommunikációra, szavazásokhoz, vagy akár csak emlékeztetők kiváltására. Külön kiemelnénk az NPS integrációt, mely véleményünk szerint sokat lendített a céges kultúrán, hiszen az összes dolgozó elsőkézből láthatja, mit gondolnak rólunk az ügyfeleink.

Ára:
  • Ingyenes

További eszközök ebben a kategóriában:
  1. Klipfolio
  2. Zapier
  3. Keep
  4. Lastpass


szavai-norbert-shoprenterSzávai Norbert – ShopRenter – CMO:
“Személyes kedvencem pedig a Zapier, kevés felemelőbb érzés van annál, amikor rájössz, hogy gyakorlatilag bármilyen alkalmazást össze tudsz kötni bármilyen másikkal, és ezzel egy csapásra könnyebbé válik a munkád. Például azonnal megszüntethetőek a különféle táblázatokkal való bajlódások, csak azért, hogy továbbítsd az adatokat egy másik rendszerbe vagy csak a cégen belül egy másik csapatnak. De ez csak egy felhasználási mód, a migrációs lehetőségek száma szinte a végtelenhez közelít. ”

Te hány marketing eszközt ismersz az itt felsoroltakból? Ha ismersz közülük legalább 15-öt, jelentkezz hozzánk marketingesnek! Tekintsd meg jelenlegi állásajánlatainkat itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.