- 2018 február 21
Büszkék vagyunk arra, hogy a kollégáinkra nemcsak munkatársakként gondolunk, hanem barátokként is. Természetesen, az ilyen szintű kapcsolatok kialakulásához idő kell, azonban a hozzáállás is sokat gyorsíthat a folyamaton. Az Innonic-ra jellemző szemléletnek köszönhetően az elmúlt 12 évben rengeteg változáson mentünk keresztül: kialakultak a divíziók, elindultak a startup-projektek, létszámunk pedig már a 100 fő felé közelít. Mindezt csak úgy tudtuk véghezvinni, hogy kollégáink is képesek és hajlandóak voltak az előrelépésre és a megújulásra. Aktuális interjúnkban bemutatjuk Szivák Tamást, aki talán az egyik legjobb példa az Innonic-ra jellemző fejlődésre.

Hogyan lett Szivák Tamás gyakornokból 4 év alatt vezető?

Szia Tomi! Kérlek mondd el, mióta és milyen pozícióban dolgozol az Innonic-nál? Júliusban lesz 4. éve, hogy már itt dolgozok, jelenleg a ShopRenter.hu Kft. divízió vezetőjeként tevékenykedem. smiley A ShopRenterről dióhéjban érdemes tudni, hogy webáruház bérléssel, mint szolgáltatással foglalkozik és jelenleg 3.000 aktív webáruház igényeit elégíti ki. A mindehhez szükséges informatikai háttér biztosítása pedig az én feladatom.

Elmesélnéd kérlek, hogyan kerültél a céghez? 2014-ben kerültem az Innonic-hoz IT projekt menedzser gyakornokként, az egyetemen akkor voltam végzős hallgató és nézelődtem a munkák között. Az álláshirdetés nagyon megfogott, ezért jelentkeztem a céghez és egy nagyon izgulós interjút követően sikeresen felvételt nyertem.

Értem. Az egyetem mellett esetleg dolgoztál vagy volt valamilyen saját projekted, amivel foglalkoztál? A gyakornoki állás előtt több saját projekten is dolgoztam, már akkor is nagyon érdekeltek a webáruházak és egyik egyetemi jó barátommal egy népszerű “vicces”-képes-lájkolós oldalt is üzemeltettünk. Akkoriban az volt a menő  smiley

innonic-szivak-tamas

De még mennyire, hogy menő volt! smiley Egyébként ha visszagondolsz, ki tudnál emelni néhány olyan pillanatot, amelyek fontos állomásai voltak a karrierednek? Úgy érzem az itt töltött idő alatt rengeteget sikerült fejlődnöm. Ahogy említettem, gyakornokként kezdtem és még nem igazán volt sok tapasztalatom az elején. Főleg az egyedi webáruházak fejlesztéseivel és az ügyfelek mindennapi kapcsolattartásával foglalkoztam. Ezt követően sikerült belemerülnöm a webáruházak UI/UX fejlesztésébe, sok egyedi dizájnt volt lehetőségem készíteni és rengeteg tudást sikerült magamra szedni.

Ezt követően 2017 januárjában kaptam egy hatalmas lehetőséget: átvehettem a ShopRenter.hu Kft. vezetését. Ez egy hatalmas kihívás volt számomra, mivel ezelőtt nem volt hasonló tapasztalatom, eleinte rengeteg új feladattal és kihívással kerültem szembe, amelyet végül sikerült leküzdenem a kollégák segítségével. Összességében úgy érzem, hogy 4 év során folyamatosan fejlődtem és ehhez minden támogatást megkaptam amire szükségem volt, néha még többet is! smiley

Wow, izgalmasan hangzik. Meg tudnád mondani, hogy mit szeretsz leginkább a munkádban? Leginkább azt szeretem, hogy minden nap van valami új kihívás, illetve rengeteget lehet tanulni. Ezen kívül, amit még mindenképpen kiemelnék az az, hogy rengeteg új embert, vállalkozót van lehetőségem megismerni. Örömmel tölt el, ha tudok nekik tanácsokat adni és ha látom, hogy a ShopRenter webáruház rendszer használatával sikeres vállalkozókká válnak.

Igazi win-win szituáció. Mit gondolsz, hogy sikerült helytállnod, mint CEO? Úgy gondolom, hogy sikeres évet zártunk 2017-ben, aminek eredményeképpen több mint 600 új webáruházzal gazdagodott a ShopRenter és a bevételek tekintében is közel 30%-al többet produkáltunk az előző évhez viszonyítva. Természetesen, mindez nem csupán egy emberen múlott, ez a csapat közös érdeme.

Gratulálunk hozzá utólag is! Ha belegondolsz, mi volt a legemlékezetesebb pillanatod az elmúlt idő alatt? Az előbb említettem, hogy 2017 elején kaptam egy hatalmas lehetőséget, hogy vegyem át a cég vezetését. Ez nagyon váratlanul ért és meglepett, nagyon örültem neki, de ugyanakkor bennem volt a félelem is, hogy nem sikerül megfelelően teljesítenem. Azért is örülök, hogy az Innonic-nál kezdtem el dolgozni, mert úgy gondolom ezalatt a pár év alatt sikerült annyit fejlődnöm, amennyit máshol nem tudtam volna. Az oktatások, kurzusok, a céges könyvtár és a kollégák rengeteget segítettek ebben.

innonic-szivak-tamas



Ha nem titkos, akkor elárulnád, hogy milyen projekten dolgozol éppen? Jelenleg egy új fejlesztési módszertant szeretnénk bevezetni céges szinten, ezáltal is növelve a fejlesztések gyorsaságát és minőségét.

Számodra mit jelent az Innonic? Nekem nagyon sokat számít, hogy olyan helyen és munkakörben dolgozzak, amit szeretek. Szeretem, hogy a mindennapok úgy telnek, hogy észre sem veszem, nem pedig úgy, hogy mikor lesz már vége a napnak. Sokszor még este is megírok egy két e-mailt, dolgozok egy kicsit, mert van kedvem hozzá és szeretem is csinálni. Úgy gondolom, az Innonic nagyon sokat tesz azért, hogy mindenki szeressen itt dolgozni, akarja és tudja azt csinálni, amit elvárnak tőle és ez egy nagyon fontos dolog!

Mit üzennél azoknak, akik itt tervezik a jövőjüket? Okosan döntesz, ha itt tervezed a jövődet! smiley

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – Szeretnél csatlakozni a csapatunkhoz? Ha igen, akkor nagyszerű híreink vannak számodra! Több nyitott pozíciónk is van jelenleg, amelyek közül böngészhetsz IDE kattintva. Sok sikert kívánunk!

Ha tanácsokat is szeretnél tőlünk olvasni arról, hogy hogyan érd el karriered csúcsát, olvasd el Karrierépítés a gyakorlatban kisokosunkat!

Karrierépítés a gyakorlatban

Olvasd el a többi kollégánk történetét is:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.