- 2019 december 3
A UX Researcher, azaz felhasználói élmény kutató egy nem teljesen új keletű dolog, de szeretnénk a pozíció leírás alaposságán erősíteni. Annak érdekében, hogy még átláthatóbbá tegyünk egy UX Researcher feladatkörét, interjút készítettünk Mezei Nikivel, az Optimonk CEO-jával, aki kérdéseink megválaszolásával bemutatja, hogy mire számíthat az, aki erre a pozícióra jelentkezik.

Mit jelent az, hogy UX Researcher?

A SaaS iparágban minden sikeres cég foglalkozik azzal, hogy az ügyfelei hogyan érzik magukat, elégedettek-e, vagy proaktívan kutatják, hogy mire volna szükségük. Egy startup fejlesztésénél, viszont nincs mindig lehetőség erre specializált embereket, csapatokat fenntartani.

Úgy érzem, hogy eljutottunk abba a fázisba, hogy az ügyfelek visszajelzéseit jól meghatározott módszertanok alapján gyűjtsük és dolgozzuk fel. Egyre tudatosabban fejlesztjük termékünket, és szeretnénk minél több adatot, információt gyűjteni ügyfeleinktől a használatot, igényeket illetően. Az elmúlt években nagyon sokat fejlesztettünk a módszertanokon, és az elmúlt években tapasztalt növekedés alapján úgy érzem jó nyomon vagyunk. Ezért is szeretnénk egy UX Researchert bővíteni csapatunkat, hogy szintet léphessünk és az OptiMonk sikersztoriját tovább írhassuk. 

Optimonk csapat

Milyen feladatai vannak a UX Researchernek az OptiMonknál?

Ez egy izgalmas, sokrétű pozíció jellemzően az alábbi feladatokkal:
  1. Tervezés: Szorosan együttműködve a discovery csapattal közösen meghatározzuk a kutatás céljait. Pl. egy új feature bevezetése. Ehhez kutatási tervet kell készíteni és ügyfeleket toborozni az interjúkhoz. Mivel az interjúzás az egyik fő információforrás, ezért előre meg kell tervezni, hogy mit fogunk vizsgálni és mérni a beszélgetések során. 
  2. Interjúzás, adatgyűjtés: Az ügyfélinterjúk levezetése során adatokat gyűjtünk különböző célszoftverekkel, majd ezeket feldolgozzuk és reportot készítünk a csapat számára. Így mindenkinek világos lesz, hogy az ügyfelek hogyan használják a termékünket, mit szeretnek, mit hiányolnak, mit csinálnak másképp, mint terveztük. Emellett elemezzük a versenytársak termékeit is, amelyekből szintén kapunk információt a piaci trendek alakulásáról.
  3. Javaslattétel: A UX-es az adatok feldolgozása után wireframek formájában javaslatot tesz a design team számára, de akár velük közösen tervet is készíthet. Ha a javaslatokat elfogadja a csapat, akkor segít a fejlesztési specifikációk elkészítésében. 
  4. Stratégiai tervezés: Nagy lehetőség a UX Researcher számára, hogy mivel részt vesz a tervező meetingeken közvetlen ráhatása van az OptiMonk jövőjére, beleszólhat hogy a következő fejlesztések hogyan alakuljanak.
  5. Adatok szintetizálása: A UX Researcher munkájának szintén fontos eleme, hogy az elérhető adatokat, információkat összegyűjtse, összekapcsolja és elérhetővé tegye a csapat számára, így biztosítva, hogy a megszerzett tudás ne vesszen el és gyorsan visszakereshető legyen.
  6. Van ebben tapasztalatod? Nyitottak vagyunk javaslatokra, újításokra, így ha másképp állítanád össze egy UX Researcher napját, vagy akár te is tudnád ezt jobban csinálni, akkor írd meg nekünk a ux@optimonk.com címre.

Ha valaki szeretne UX Researcher lenni, milyen készségekkel kell rendelkeznie?

A legfontosabb, hogy legyen kíváncsi! 🙂 Legyen szó az ügyfelek igényeinek minél pontosabb feltérképezéséről, vagy egy új megoldás, feature kikutatásáról.

Mivel világszerte szinte minden országból vannak ügyfeleink, ezért a folyékony angol nyelvtudásra is szükség lesz, hiszen pontosan meg kell érteni az igényeket, ráadásul, mivel az ügyfelek java része amerikai, így fontos információkat lehet kinyerni a megfogalmazásbeli különbségekből is.

Az összegyűjtött adatokat rendszerezni kell, és rendszerben látni, hogy melyik funkció, vagy újítás mivel van összefüggésben, hogyan változik a felhasználói élmény egy gomb áthelyezésével, vagy egy képernyő átrendezésével. Ehhez hozzátartozik, hogy ez nem egy magányos farkas feladat, mert egyszerre több csapattal kell kapcsolatot tartani és áramoltatni az információt.

Milyen tapasztalat, szaktudás szükséges a pozícióhoz?

Legalább 1 év tapasztalatot kérünk UX, termékfejlesztés területén. A jelentkezőnek rendelkeznie kell ügyfélinterjúk szervezésében, levezénylésében és kiértékelésében való gyakorlattal.

Ezen kívül fontos, hogy ismerje a digitális termékfejlesztést, és korábban már részt vett egy projektben az elejétől a végéig.

Ismernie kell a Lo-fi & hi-fi wireframing-et. Rendelkezik SaaS business ismeretekkel, valamint volt már e-kereskedelemben tapasztalata: pl. menedzselt webshopot, dolgozott webshopoknak.

Milyen a csapat, akikkel dolgozni fog, ki lesz a vezetője?

Ez a pozíció már csak azért is érdekes, mert szinte minden kollégával együtt kell működni. Az ügyfélkapcsolat és marketinges csapattól kell információ, hogy a fejlesztésekre hogy reagálnak az ügyfelek, ezen adatokat első kézből ők látják. A fejlesztő csapattal való kapcsolattartás azért fontos, hogy az elképzelt újítások valóban úgy készüljenek el, mint ahogy azt előre elterveztük és az nem ütközik az ügyfelek igényeivel.

A UX kutatónak eleinte én leszek a közvetlen vezetője, miként a termékfejlesztést is én vezetem. A következő időszakban a nagy csomagot vásárló ügyfelek igényeinek minél pontosabb feltérképezésére fókuszálunk, ehhez építünk csapatot, folyamatokat.

Az eddigi KKV fókuszból – amellett, hogy meglévő ügyfeleink továbbra is nagy figyelmet kapnak – elindulunk az úgynevezett mid market felhasználók felé, azaz olyan Shopify-on üzemelő webáruházak felé, akik éves árbevétele 2-20 millió dollár között van.

Azt érdemes tudni, hogy ez egy kialakulóban lévő pozíció, így nincs minden folyamat és feladat a végletekig optimalizálva, de úgy látom, hogy ez egy remek lehetőség is egyben. Most ez egy olyan terület, ahol igazán nagy hatással lehet lenni a folyamatok kialakítására.

Mit érdemes röviden tudni a cégről, ahová Debrecen legújabb UX Researcher-jét keressük?

Az OptiMonk a debreceni székhelyű Innonic Group Zrt. nemzetközileg is sikeres startupja, mely 2014-ben indult. Rendszerünk egy olyan marketing eszköztárat biztosít – elsősorban webáruház tulajdonosok számára – , melynek segítségével az értékes látogatókból minél több vásárlót lehet kinyerni.

Egyszerű kilépési popupból rövid időn belül egy sokrétű konverzióoptimalizáló eszköztárrá vált az OptiMonk, melyet ma már több mint 30 000 weboldal használ.

  A termék alapvetően a nemzetközi piacra készült, így az elsődleges célpiacunknak az USA-t tekintjük, de Magyarországról is már több mint 800 cég használja a megoldásunkat. Fizetős ügyfeleink több mint fele USA-beli. A Software as a Service üzleti modellben működünk és az éves ARR-ünk – Annual Recurring Revenue – eléri az 1,5 millió dollárt.

Önmagában már ezek is szép eredmények, de merre tart az OptiMonk?

Az OptiMonk-kal nem kisebb a célunk, minthogy unikornissá váljunk! 🙂 Azokat a cégeket hívjuk így, amelyek piaci értéke eléri az 1 milliárd dollárt. Úgy látjuk, hogy az iparágban és a fejlesztési lehetőségeinkben benne van, hogy ezt elérjük a következő 10 éven belül. Mivel erős növekedés várható a következő években, ezért is izgalmas most csatlakozni hozzánk. Ha szeretnél velünk dolgozni azon, hogy unikornissá váljunk, akkor várom a jelentkezésed itt!

Mezei Niki Optimonk Mezei Nikiről:

Mezei Nikoletta az OptiMonk International Zrt. CEO-ja. Karrierjét a Webshop Experts-nél kezdte gyakornokként az ügyfélkapcsolati csapatban. Hozzállásának és tehetségének köszönhetően az OptiMonk indulásakor az ügyfélkapcsolat vezetőjeként került a projekthez. Itt rövid időn belül értékesítési vezetővé vált és 2017 január 1-től vezeti az OptiMonk csapatát. 2018-ban vezetésével újraírták a teljes szoftvert és megújult szinte minden tekintetben az OptiMonk. 2019-ben minden eddigi rekordot megdöntöttek ami a cég növekedését illeti, bevétel és ügyfélszám tekintetében is. Niki LinkedIn-en

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.