- 2017 október 4
Alapvetően kétféle munkahely létezik: ahová szívesen járnak az emberek dolgozni, és ahol mindenki alig várja a munkaidő végét. Az Innonic az első kategóriába tartozik. Hogy miért? Elmesélem. Ismerd meg a Mi munkahelyünket! 😉

A cégünk 2006-ban tette az alapköveit még Webshop-Experts Kft. néven, amely akkor még webáruház készítéssel foglalkozott. Nagyratörő terveik mellett a vezetőség már akkor nagy hangsúlyt helyezett arra, hogy a munkatársak érezzék a megbecsülést. Én még akkor a középiskolát sem kezdtem el. De biztos vagyok benne, hogy már akkor tudta mindenki, itt bizony valami különleges dolog van születőben – és nem csak business oldalon.

Milyen ma az Innonic-nál dolgozni? Fantasztikus! Lehet azt gondolod, hogy elfogult vagyok, de a cikk végére érve biztos, hogy egyet fogsz érteni velem. 🙂

Az Innonic egy olyan cégcsoport, ami hisz abban, hogy Debrecenből is érhetünk el nemzetközi sikereket. Startup Studió modellben működünk, tehát senior csapataink központi költségvetésből dolgoznak mindennap azon, hogy startupjaink a legsikeresebbek legyenek.

A babzsákokon túl

Sok olyan munkahely van, ahol az alkalmazottak kapnak egy asztalt egy számítógéppel, és azt várják el tőlük, hogy a munka legyen kész. Semmi örömforrás nincs a munkahelyükön, pedig életük nagy részét ott töltik el. Szükség van arra, hogy kényelmes körülmények között tudjunk dolgozni, hiszen így szívesebben is töltjük az időt az irodában.

szerethető munkahely innonicMi, az Innonic-nál sok időt és energiát fektetünk abba, hogy a munkatársaink a lehető legkényelmesebb körülmények között tudják elvégezni munkájukat, és ezzel együtt értéket teremteni.

Egészségtudatosak vagyunk, így minden hétfőn friss gyümölcsöt biztosítunk a munkatársaknak. A gyümölcsök mellett a fiókban lapulnak – nem is sokáig –  az energia raktáraink is vitaminok formájában, amelyek az egészség megóvása mellett újult energiával töltik fel a fejlesztőinket.

Mindannyian PC-kkel, laptopokkal dolgozunk, így sajnos előfordul, hogy olykor-olykor sajog mindenünk. Sebaj, van nekünk egy masszőrünk, aki minden porcikánkat átmozgatja és lehetővé teszi azt, hogy az irodában is legyen egy csendes félóránk teljes relaxációba merülni.

Nem csak munkatársak, barátok is vagyunk

Azt gondolnánk, hogy egy ekkora létszámú csapatban már nem alakulnak ki azok a kapcsolatok, mint egy 5-10 fős munkahelyen. Pedig ez nem így van, sőt! Azt látom, hogy mindenkinek van legalább egy-egy kedves szava a másikhoz, és támogatóan segítünk a feladatok megoldásában. Tudjuk, hogy mikor van a másiknak szüksége egy ölelésre, vagy csak egy jó kávézással egybekötött, beszélgetős 10 percre. Ha valamivel meg kell küzdened, azt soha nem kell egyedül tenned, hiszen a legváratlanabb helyről bukkan fel a segítség, és néha még kérned sem kell.

Nem csak a munkában vagyunk ott egymásnak. Ha egy munkatársunk életében nagy változás történik, mindent megteszünk, hogy megkönnyítsük azt. Így tettünk akkor is, amikor az egyik kolléganőnk a családjával új házba költözött. Kesztyűt ragadtunk és segítettünk a házfelújításban, átköltözésben, és ma már nyugodtan tölthetik a mindennapjaikat pihenéssel az új házban.

Hiszünk abban, hogy nagyszerű csapatépítő ereje van mindannak, amit a munkahelyen kívül is együtt teszünk. Tudtad, hogy negyedévente CSR kampányt tartunk? Jótékonykodás közben megismerhetjük egymást egy olyan oldalról is, amit nem láthatunk mindennap és ez fantasztikus. 🙂

A tanulás az alapértékünk

Hiszek abban, hogy attól, hogy kikerültünk az iskolapadból, nem szabad leállnunk a tanulással. Sőt, majdhogynem sokkal jobban oda kell tennünk magunkat, csak már nem az ötösökért – vagy a “jó lesz a kettes is” szemléletért. Ahogy a közmondás is tartja – “A tudás hatalom!” Ez valóban így van, az egyetlen dolog, ami mindig meg lesz, a tudás!

innonic academyAz Innonic-nál mi tanítjuk is egymást. Számtalan olyan eset volt, amikor valamivel elakadtam, és segítséget kértem. Mindig kaptam egy-két olyan tippet, amivel sokkal gyorsabban, és jobban el tudtam látni a feladataimat. Ezek a mindennapok. 🙂

Vannak belső kurzusaink, amelyeket negyedéves rendszerességgel indítunk el, és átadjuk egymásnak a tudást. Ahhoz, hogy mindig naprakészek legyünk a legmodernebb eszközök és technikák használatában, igenis karban kell tartanunk a tudásunk. A kurzusok kicsit visszaidézik a diákéveket, legalábbis én teljesen ezt éreztem, amikor a legutóbb részt vettem egy meghirdetett tréningen.

Az Innonic Academy keretein belül talkokat is tartunk, ahol mindenki szabadon megcsillogtathatja előadói képességét. Az Academy Talk-on a legkedveltebb témákról hallhatunk, és tanulhatunk. Ráadásul ezeket az előadásokat nemrég nyílttá tettük mindenki számára!

Támogatjuk a pályakezdőket

A legjobb dolog, amikor az egyetemi évek után az önéletrajzodba releváns tapasztalatokat is beírhatsz. Nekünk fontos az, hogy a diákok mellett legyünk, és támogassuk a tehetséges hallgatókat, hiszen bennük van a jövő. Ezért is alapítottuk meg az Innonic Talent Programot, amely minden első és másodéves hallgatónak lehetőséget kínál, hogy világgá kürtölje a tehetségét. Felkaroljuk azokat a hallgatókat is, akikben van elég tenni akarás, és belevágnak abba a kihívásokkal teli útba, ami a gyakornoksággal jár együtt. (Olvasd el Tompa Barbara cikkét arról, hogyan tudod megtalálni a legklasszabb gyakornoki helyet!)

Home Office

Ahhoz, hogy mindenki a legtökéletesebben tudja ellátni a munkáját, fontos a vezetőség rugalmassága. Ha valakinek úgy támad kedve, hogy egy kanapén fekve kódol, vagy szeretne elvonulni egy chill roomba elmélkedni, akkor azt bármikor megteheti. Van olyan, hogy a munkahelyi és az otthoni feladataidat csak akkor tudod összeegyeztetni, ha otthonról dolgozol. Semmi akadálya! Hát kivel nem fordult még elő, hogy a gázóra mérőállását délelőtt 11-kor akarták leolvasni a szolgáltató emberei? Velem már nagyon sokszor! Nálunk nem probléma, nyugodtan elvégezhetjük a munkát, otthon, pizsiben. 🙂

Mindent összegezve a legfontosabb, hogy szeresd azt, amit csinálsz. Hiszen kialakíthatunk mindenkinek luxus irodákat, elláthatunk minden finomsággal, és támogathatjuk a szakmai fejlődésed, de ahhoz, hogy valóban kiteljesedj a munkádban, szükség van az elhivatottságra.

Ha szeretnél te is egy szerethető munkahelyen dolgozni, töltsd le ingyenes tanulmányunkat és tanuld meg, hogyan szerezheted meg álmaid állását.

Karrierépítés a gyakorlatban

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.