- 2019 szeptember 12
Örömmel tölt el bennünket, hogy nemrég az MFB csoporthoz tartozó Hiventures Kockázati Tőkealap-kezelő 365 millió Ft-ot fektetett be CodersRank nevű projektünkbe, mely a globális IT recruitment piac megreformálására készül.

Na de mi is az a CodersRank?


Fejlesztőt toborozni egyre nehezebb: becslések szerint csak Magyarországon 30.000 fejlesztő hiányzik a munkaerőpiacról. Ezt tapasztaltuk meg mi is a saját bőrünkön, amikor is 2017-ben elkezdtünk alternatív megoldások után kutatni, melyből később megszületett a CodersRank.

Legújabb startupunk a szoftverfejlesztők digitális lábnyoma, illetve valós munkája alapján készít teljeskörű, 360-fokos profilokat. Így akár különböző tesztek, interjúk nélkül is megállapítható, hogy egy fejlesztő mennyire tapasztalt (CV használat nélkül). Mindez természetesen a fejlesztők számára is hasznos, hiszen a valós képnek köszönhetően releváns ajánlatokkal találkozhatnak. Sőt, a tervek szerint a jövőben akár személyre szabott képzési, kapcsolatépítési lehetőségekkel is bővül majd az oldal. Ezáltal a CodersRank hosszútávon képes támogatni a fejlesztők szakmai fejlődését, ami egyben a csapat missziója is.

CodersRank befektetés

A projekt potenciálját mi sem bizonyíthatja jobban, hogy már rögtön az indulását követően megnyertük a debreceni Get In The Ring versenyt, majd később a Central European Startup Awards versenyén az év startupjának választották.

Get in The Ring nyertes

Startup of the year

A CodersRank népszerűsége leginkább abban rejlik, hogy az IT toborzók sajnos még mindig le vannak maradva abban a tekintetben, hogy jobb eszköz nem lévén, a LinkedIn-en, illetve önéletrajz alapján próbálják szűrni a fejlesztőket. Így pedig nagyon nehéz dolguk van, hiszen ezzel vajmi kevés információt lehet megtudni a fejlesztők valós tudásáról. Plusz külön nehezítő tényező, hogy a statisztikák alapján a fejlesztők csupán 16%-a keres aktívan állást, többségük passzívan van jelen a munkaerőpiacon.

A CodersRank indulása óta már több mint 18.000 fejlesztő hozta létre saját profilját, a világ minden tájáról. A hosszútávú cél pedig az, hogy ez a szám 1,5 millióra nőjön. Erre pedig most minden lehetőségünk megvan, köszönhetően az MFB csoporthoz tartozó Hiventures-től kapott 365 millió forintos befektetésnek.

A tőkebefektetésből a fejlesztések felgyorsítása a cél, továbbá a közeljövőben egy olyan toborzói portál elindítása, ahol a tech cégek megtalálhatják a számukra legalkalmasabb jelentkezőket, a jelenlegi piaci megoldásokhoz képest sokkal olcsóbban és hatékonyabban.

A projekt további érdekessége, hogy bár a székhelyünk Debrecenben van, ám a csapattagok többsége távmunkában dolgozik, méghozzá Európa különböző pontjairól. Így elmondhatjuk, hogy tényleg minden szempontból nemzetközi sikertörténetet építhet a CodersRank.

CodersRank

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.