- 2018 május 2
Érdekel, hogy hogyan változtathatod a jéghideg látogatókat magas értékű vevőkké a lehető legalacsonyabb költség mellett? Nézd meg az Innonic Academy keretein belül tartott előadásomat, mely a funnel tervezésről szól és arról hogy hogyan építsük fel okosan az ajánlatainkat! Ez egy bullshit-free előadás és nem csak elvont elméletről lesz szó, hanem rengeteg szoftveres példát hozok a fontosabb ajánlat típusokra, mert ezek segítenek majd a saját ajánlataid kialakításánál a legtöbbet.

Kinek hasznos?

  • CEO-k
  • Marketingesek
  • Projekt menedzserek
  • Product ownerek


Egy kis bevezetés a témába:

Mi az a funnel?

A funnel, magyarul tölcsér, egy olyan folyamatot jelent, ami a céged első pillantásától kezdve végig tereli az érdeklődőt teljesen a vásárlásig, majd visszatérő vásárlót varázsol belőle. Gondolj úgy erre az értékesítési és marketing tölcsérre, mint egy igazi konyhai tölcsérre. A teteje a legszélesebb, és ahogy halad lefelé, egyre keskenyebbé válik. Ugyanez történik az érdeklődőkkel is a vásárlói ciklus lépései során. Vegyünk egy példát:

A Facebook hirdetésed, amivel egy letölthető e-bookot hirdetsz, hetente 300 kattintást ér el. Ez a tölcsér teteje, ugyanis itt találkoznak veled elsőnek a potenciális vásárlók. Ezután egy landoló oldalra vezeted őket, ahol meg tudják adni az e-mail címüket, hogy megkapják a könyvet. Ám nem mindenkit fog megfogni a szöveg, a tartalom vagy maga az ajánlat, ami az oldalon látható, így valószínűleg 300 emberből csak 150-200 fogja valójában megadni az adatait. Máris szűkül a tölcsér, hiszen a következő lépcsőfokot már kevesebben fogják megtenni. Ezután a megadott e-mail címeket feltételezhetően hírlevél küldésre fogod felhasználni. Viszont az e-mailjeidet sem fogja minden egyes feliratkozó elolvasni. Ha már a megnyitási arány elérte a 20-30%-ot, nagyon boldog lehetsz az eredménnyel. A levelekben elhelyezel egy gombot, amire ha rákattintanak, egy másik könyvedet tudják megvásárolni, most már persze fizetniük is kell érte. Itt ismét két lemorzsolódási lehetőséggel találkozhatunk, ami a gomb, hiszen nem mindenki, aki megnyitja a hírlevelet fog rákattintani, és maga a weboldal, mivel nem minden gombra-kattintó fogja megvásárolni a termékedet.

Ez csupán egy példa a funnel működésére.

Ha további hasznos tippet, ötletet és tudást szeretnél ezzel a témával kapcsolatban, nézd meg Academy Talk előadásomat:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.