- 2019 november 12
2019-ben új formátummal jelentkezünk az Innonic Academy életében. Maga a podcast mint műfaj nem újkeletű és Magyarországon is vannak kiváló csatornák, ezért egy tapasztalt házigazdával gazdagíthattuk adásunkat.


Idei felmérések szerint, kb. 750,000 podcast csatorna üzemel világszerte és ezek több, mint 29 millió epizódot tartalmaznak. Ez azt jelenti, hogy szinte feldolgozhatatlan mennyiségű tartalom érhető el itt is, nem csak videós formában. Ha szeretnél többet megtudni a globális podcast piacról kattints ide.

Mit is nevezünk podcastnek?

Esetünkben a podcast csatorna egy audió formátumú műsor-sorozatot jelent. Azaz előveszünk minket érintő témákat és ezek köré szervezünk beszélgetéseket, előadásokat azzal a céllal, hogy utána visszahallgatható legyen és az Innonic Academy anyagai ne csak YouTube-on keresztül legyenek elérhetők.

Hogyan készülnek az Innonic podcast adásai?

Az első évadban 2 típusú beszélgetést hallhatsz podcast csatornánkon: 1. Innonic Academy Talkok összefoglalók: A legizgalmasabb előadásokat kicsit megvágtuk, így fél órába sűrítettük az az adott témákat. Ha szeretnél megismerkedni egy témával, vagy felfrissíteni a tudásod, ezt a formátumot ajánljuk. 2. Beszélgetések egy kávé mellett: Aktualitások mentén beszélgetünk, így az Innonic több területébe is mélyebb betekintést nyerhetsz. Hallani fogsz Ecommerce Exporól, karriertervezésről, valamint készítünk fejlesztő és marketinges kollégákkal is beszélgetéseket.

Ezeknek az adásoknak van egy állandó házigazdája is, Mikos Ákos, aki 11 év kereskedelmi rádiózás után podcast műsorokat kezdett el fejleszteni. Az Innonic Talk mellett több műsort is fejleszt és írási szenvedélyét a dbrcn.hu debreceni kaland blogon éli ki. Elmondása szerint az Innonic Talkban azt élvezi a legjobban, hogy a műsorkészítés közben ő maga is inspirálódik és tanul.

Mikor érdemes hallgatni?

Gyakorlatilag bármikor, de a statisztikák azt mutatják, hogy a legtöbben otthon hallgatják, vagy utazás közben. Adásainkat 30-40 perces hosszban készítjük, hogy beleférjen a napi rutinfeladatok mellé/közé, szóval akár munkába járáskor, otthoni munka közben, edzéskor (pl. ha 40 percig futsz vagy tekersz) is kiváló alkalom nyílik az ilyen adások meghallgatására.


Innonic podcast

Hol tudom ezeket az adásokat hallgatni?

Mivel podcastet több platformra is lehet feltölteni, amelyek egy része közötti átjárást biztosít, hogy míg amit feltöltesz Podbean-re adást, szinte automatikusan – pár kattintás után – megjelenik a Spotify-on, Itunes-on, vagy Google podcasten.

Nos, több csatornán is elérhetők adásaink:



Szívesen szervezünk beszélgetéseket közönség kívánságok köré, így örömmel fogadjuk visszajelzésedet és ötleteidet is a podcast@innonic.com címen. 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.