- 2017 november 8
Már több mint 1 éves a HTTP2 és ez nagy idő az IT világában. Jelenleg a weboldalak 16,2%-a használja. A legnagyobb oldalak, mint Facebook, Google, YouTube már támogatja a HTTP2-t, emiatt az internet forgalomnak körülbelül 70%-át teszi ki.

Úgy éreztük, hogy ideje megnézni, hogy mik a tapasztalatok azóta a HTTP2 protokollal. Megéri-e már váltani és mit hoz a jövő?

Emiatt pár hónappal ezelőtt tartottam egy előadást az ingyenes Innonic Academy keretein belül, amelyben többek között kitérek arra, hogy:

  • miért van egyáltalán szükség HTTP2-re,
  • mikre kínál megoldást,
  • milyen előnyei és hátrányai vannak,
  • miért olyan nehéz bevezetni egy új protokollt?
Egy kis bevezetés a videóhoz:

Mi az a HTTP 2.0?

A HTTP 2.0 a HTTP, a már ismert internetes protokoll egy revízionált változata. Az 1997-ben készített HTTP-nek ez az első hivatalos új verziója, ami arra törekszik, hogy a böngészést biztonságosabbá tegye. Ezt az újítást 2015-ben minden nagy böngésző támogatott, mint például a Chrome, a FireFox, a Safari, az Opera, vagy az Internet Explorer 11.

A W3Techs 2020 eleji felmérései szerint globálisan a top 10 millió weboldal 43%-a támogatja a HTTP2-t.

Ha érdekel a téma, előadásomat itt tudod megnézni:



Amennyiben szeretnél hasonló előadásokon személyesen is részt venni, nézd meg Innonic Academy oldalunkat, ahol elérhetőek az új előadások címei és dátumai!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.