Innonic – Nemzetközi Sikertörténeteket Építünk

Hogyan validáld startup ötleted 3 hét alatt? [Videó]

Hogyan validáld a startup ötleted 3 hét alatt?
Következő cikkünkben megismerkedhetsz az Innonic startup value proposition validálási módszertanával, ami segít szétválasztani a jó és a rossz ötleteket egymástól. Validáld startup ötletedet 3 hét alatt, még mielőtt túl sok energiát és pénzt fektetnél új elképzelésedbe.

Nagyjából 5 éve folyamatosan cikkeket olvashatunk különböző startupok sikeréről. $3M befektetés itt, $1M-s ARR ott, viszont a bukott startupokról senki sem beszél, mert annak nincs hírértéke. Pedig sokan, nagyon sok pénzt égetnek el – hozzáteszem; tök feleslegesen.

Ha csak a személyes tapasztalatomat nézem: 8:0 oda.

Ebben a cikkben szeretném neked átadni az elmúlt 1,5 év és 10 startup ötlet validálásának a tapasztalatát. Ugyanis ez idő alatt kialakult egy olyan módszer, amivel 3 hét alatt tudunk igazolni egy ötletet B2B piacon.

Kieg.: Ha követsz minket, akkor tudod, hogy az Innonic egy startup stúdió, ami gyakorlatilag annyit tesz, hogy futószalagon gyártjuk a startupokat és hát az igazat megvallva beleszaladtunk 1-2 csúnya bukásba. Pontosan ezért szükség volt egy módszerre, ami viszonylag magas bizonyossággal képes megmondani egy ötletről, hogy érdemes-e komolyabb időt (ceo) és pénzt (pre-seed) beletolni vagy sem.

A módszer: az ötlet megfoganásától az első 50 várólistás userig 3 hét alatt

Mire való a modell?

A legnagyobb rizikó faktor bizonyítására: Érdekel-e ez egyáltalán valakit? Azaz arra tudod használni, hogy lesz-e fizetőképes kereslet az ötletedre, és látna-e benne fantáziát az emberek. Mit várhatsz tőle?


Miért annyira jó ez a módszer startup ötleted validálására?


Milyen esetekben érdemes alkalmazni?


Ezt a cikket kedvcsinálónak szántam, de ebben a prezentációban még részletesebben beszélek még a process elemeiről és bemutatok egy validációs funnel-t is.



Ha mélyebben is érdekel a téma, akkor végezd el Startup Ötlet Validációs kurzusunkat. Már csak azért is, mert ez nem egy újabb startup guru okoskodása, hanem a belső CEO képzési rendszerünk alapja is egyben. Szóval arra számíthatsz, hogy lépésről lépésre végigmegyek a teljes folyamaton, mert unom, hogy a pomodoro session-öm közben zaklatnak a friss kollégák. 🙂



Ha pedig a “learn by doing” híve vagy, akkor jelentkezz hozzánk Startup CEO-nak, ami egyébként sokkal inkább egy baromi intenzív képzési program.