SQL Optimalizálás, avagy hogyan növeljük meg weboldalunk sebességét?

- 2017 január 10
SQL

A weboldalak betöltési idejében a legszűkebb keresztmetszet legtöbbször az adatbázis művelet. Mondhatni erre kell a leginkább figyelni, ha gyors weboldalakat szeretnénk. A query-k optimalizálása többszörösen megtérül, gyorsabb oldal betöltés, kevesebb szerverterhelés, amiből következik, hogy kevesebb lesz az üzemeltetési költség is.

Az alábbi cikkből megtudhatjuk, hogyan tudunk nagyon egyszerű módosításokkal, akár nagyságrendekkel gyorsabb futási időt elérni.

Bővebben

Hogyan készíts megnyerő CV-t? – avagy 10+1 tipp az önéletrajz megírásához

- 2016 december 19
tippek önéletrajz íráshoz

Elvégezted az egyetemet, ha már ennyit tanultál, dolgozni kellene valahol,  nem igaz? 🙂 Az állásportálokat böngészve mindenhol kötelező elemként jelenik meg az önéletrajz csatolása a pályázathoz. Kár, hogy pár mondatnál részletesebben senki nem magyarázta el, milyen az igazán jól megírt darab.  Így a XXI. század gyermeke az interneten olvas utána, vajon hogyan lehetne egy elfogadható szintű önéletrajzot kreálni. Feltételezem, pont egy hosszas keresgélés után bukkantál rá erre a blog bejegyzésre is. Van egy szuper hírem: jó helyen jársz! Most mindent megtudhatsz, ami az igazán megnyerő és személyes interjút is eredményező önéletrajzodhoz elengedhetetlen!

A mai munkaerő piacon azonnal ki kell tűnnie a CV-dnek az önéletrajzok rengetegéből. A toborzók mindössze 6 másodpercet töltenek egy-egy önéletrajzzal átlagosan. Hat másodperc. Ennyi időd van, hogy kiemelkedj a jelentkezők sorából – feltéve, hogy az ATS (applicant tracking system) szűrőin átment a beküldött becses kis dokumentumod. Ne szaporítsuk tovább a szót, kezdjünk is bele! Lássuk azt a 10+1 tippet, amik az alapoktól kiindulva segítenek Neked megszerezni álmaid pozícióját a hőn áhított menő cégcsoportnál – például az Innonic-nál! 🙂

Bővebben

Hogyan illeszkedj be villámgyorsan új munkahelyeden?

- 2016 december 1
Hogyan illeszkedj be villámgyorsan egy új munkahelyen?

Természetes, hogy érzünk egy kis feszültséget, amikor egy új környezetbe kerülünk. Nem ismerjük a szabályokat, és van egy belső ellentmondás is bennünk; egyszerre akarunk bizonyítani és elkerülni a hibákat (amelyek miatt majd jól ”felcímkéznek”).

Viszont a jó hír, hogy folyamatosan hibázik MINDENKI (maximum nem ismeri fel az adott egyénsmiley). Ezért a cél nem lehet az, hogy tökéletesen végezz el minden feladatot. Ehelyett inkább arra törekedj, hogy elkerüld az égbekiáltó hibákat, és megalapozd a jó kapcsolatot a munkatársaiddal.

A következőkben bemutatunk 4 rendező elvet, továbbá adunk 5+1 konkrét tippet arra vonatkozóan hogyan alakíts ki remek kapcsolatot kollégáiddal rövid idő alatt.

Bővebben

Hogyan néz ki a fejlesztő gyakornoki program egy debreceni startup cégnél?

- 2016 november 3
Hogyan néz ki egy fejlesztő gyakornoki program egy debreceni startup cégnél?

A felsőoktatásban részt vevő hallgatók számára kötelező valamennyi óraszám teljesítése gyakornokként egy külsős cégnél. Ez tanulmányonként változik, de átlagosan 320 óra körül van. Rengeteg kérdést kapunk azzal kapcsolatban, hogyan teljesítheti nálunk valaki a kötelező gyakorlatot. Mi mindig is örömmel fogadtuk a tanulni vágyó diákokat, és mindent megteszünk, hogy a lehető legjobb tapasztalatokkal távozzanak tőlünk a gyakornokok. Az biztos, hogy nálunk nem a kávéfőzésről szól a gyakornoki program.

Bővebben

Hogyan készülj az Innonic fejlesztői interjújára?

- 2016 szeptember 26
Hogyan készülj az Innonic fejlesztői interjújára?

Az Innonic fejlesztői állásinterjúja nehéz. De nem olyan értelemben, ahogy azt elsőre gondolnád. Habár van pár izzasztó kérdésünk, de az igazi nehézségét az adja, hogy a pár órás interjú alatt megjósoljuk valakinek a jövőbeli teljesítményét. Gyakran nehéz eldönteni, hogy valaki szimplán nem tudja a választ vagy csak egy egyébként tehetséges jelöltnek rossz napja van, vagy esetleg annyira izgul, hogy amiatt romlik a teljesítménye.

Ez az írás is azért született, hogy megkönnyítsük a dolgodat, azaz segítsük a jelentkezőket, hogy felkészültebbek legyenek, és a legjobb formájukat tudják nyújtani.

Bővebben